VRgineers Xtal kommer med 4K+4K-upplösning och superbrett synfält

Ett smakprov på framtidens VR-tekniker?

0

Under CES 2020 tar vi oss en svängom med VRgineers Xtal som är ett av världens mest avancerade VR-headsets med “8K”-upplösning, handspårning och ett imponerande synfält på hela 180 grader.

Virtuell verklighet kanske inte blev den stora revolutionen inom gaming många hade hoppats på. Trots att tekniken hade en trög start inom spelsammanhang finns det ett stort intresse för tekniken inom andra områden. Bland annat för utbildning av piloter, något som är det primära fokuset för VRgineers headset Xtal.

VRgineers headset som visades upp under CES 2020 kommer med imponerande specifikationer. Headsetet kommer utrustat med två 4K-skärmar för var tillverkaren kallar en “8K”-upplösning. Utöver detta har användare ett 180 graders synfält vilket lägger sig i framkant sett till VR-headsets rent generellt. Uppdateringsfrekvensen hos bildskärmarna ligger på 75 hertz (Hz), något som kan ses som aningen lågt för en optimal VR-upplevelse. Däremot demonstreras headsetet med ett Quadro RTX 8000-kort från Nvidia. Något som tyder på hur tungdrivet ett headset som detta är även vid 75 Hz.

Framsidan av Xtal har utrustats med en uppsättning kameror som står för handspårning. Huvudspårningen sköts via två eller fyra “fyrar” som placeras runtom användaren.

VRgineers Xtal riktar sig först och främst inte mot vanliga konsumenter. Fokus ligger på att erbjuda Xtal till organisationer som till exempel NASA eller det amerikanska flygvärnet för att underlätta i utbildningen av nya piloter. Det är däremot möjligt för konsumenter att lägga vantarna på ett av dessa headsets. Dock bär produkten en ganska saftig prislapp på 7 600 dollar.

Xtal kan dock vara ett smakprov på vad som komma skall inom VR-headsets till konsumenter.

Presenteras i samarbete med:

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments