När jag kallade det för en ”handhållen renässans” när Lenovo Legion Go, ROG Ally och Logitech G Cloud trodde jag inte att det skulle följas en tsunami av handhållna speldatorer. Nu ansluter sig Zotac Zone till uppsjön av enheter som lanserats de senaste åren.

Att utveckla handhållna speldatorer har gått från att vara en trend hos några få tillverkare till att se ut att ha blivit ett slags tvång. Valve Steam Deck, Asus ROG Ally, ROG Ally X, Lenovo Legion Go, Logitech G Cloud, Antec HS, MSI Claw, listan blir bara längre och längre. Snart kommer Zotac fylla på listan och deras handhållna enhet “Zone” har nu läckt ut inför det officiella avtäckandet som förväntas ske vid Computex.

Istället för en AMD Ryzen Z1-krets eller en av Intels nya processorer har Zotac valt att använda en Ryzen 7 8840U med åtta kärnor. Denna kommer flankeras av en integrerat Radeon 780M med 12 RDNA 3-baserade beräkningsenheter. Detta tillsammans med 16 gigabyte LPDDR5X-minne, en 7 tum stor 1 080p AMOLED-skärm med 120 Hz uppdateringfrekvens och 800 nits maximal ljusstyrka.

Rent generellt ser det inte ut som att Zotac särskiljer sig speciellt mycket från resterande enheten som just nu rasar in på marknaden. Zotac ska dock ha lyckats få ner vikten på sin enhet till endast 700 gram. Detta verkar dock ha resulterar i något kass batteritid. Batteriet listar som 48,5 Wh vilket ska kunna erbjuda skrattretande 1 timme och 15 minuter av spelande. Förhoppningsvis är detta endast för demoexemplaren och testenheter. För så kort batteritid känns otroligt förlegat år 2024 även om hårdvaran som används är imponerande. Kan jag inte sätta mig på pendeltåget mot Stockholm och spela fram till Stockholm Centralstation utan en rejäl gnutta tur ser jag inte riktigt poängen.

Hur väl de läckta specifikationerna faktiskt stämmer återstår att se. Enheten sägs som tidigare nämnt visas upp vid Computex nästa månad.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments