Världens största datorfestival Dreamhack går snart av stapeln. Här är 10 tips som håller din dator säker och ser till att du får ut maximalt av ditt besök.

Redan förra veckan presenterade vi NordicHardwares officiella packlista för DreamHack och idag är det dags för nästa förberedelse. När du väl säkrat packningen och fått med alla viktiga prylar är det bara att njuta av festivalen. Här kommer 10 starka tips på vad du ska göra för att både få ett så smärtfritt men även upplevelserikt Dreamhack som möjligt.

10 tips – Så maxar du världens största datorfestival

 1. Esportstävlingar och scenframträdande
  Dreamhack har förvandlats till en av världens mest aktade händelser inom esporten. Ta chansen att se några av världens bästa spelare in action i spel som CS:GO, Heartstone, Dota 2 samt FIFA 17. Missa inte heller musikframträande, Cosplay och alla andra galenheter som kommer att ske under festivalen. Så får du valuta för dina biljettpengar!
 2. Testa och låna nya häftiga produkter från tillverkare
  Tillverkare av olika former av datorhårdvara brukar ofta besöka Dreamhack. I deras montrar kan du oftast testa på några utvalda produkter. Har du lite tur kan det även vara så att du får låna eller hyra en viss produkt för att testa under LAN-festen. Du får sällan chansen att testa den senaste hårdvaran utan att behöva betala för den först.
 3. Skydda dig från USB Killer
  Nu finns datordödaren USB Killer tillgänglig för vem som helst att införskaffa. Även om vi inte tror att allt för många DH-besökare springer runt i datorhallarna med en USB Killer finns risken fortfarande där. Denna otäcka lilla mojäng kan göra din dator obrukbar på ett ögonblick. Enklaste sättet för att skydda dig är att koppla ur chassits främre USB-portar. Samt försök skramla fram något (till exempel silvertejp) att täcka de bakre USB-portarna med för att skydda dessa mot icke-anhörig hårdvara. Gör det så krångligt som möjligt för någon att trycka in en USB-sticka i din dator helt enkelt.
 4. Erbjudanden hos butiker på plats
  Det finns alltid återförsäljare på plats under Dreamhack. I deras montrar och i Dreamstore kan du ofta hitta speciella erbjudanden just för Dreamhackbesökare. Besök DreamExpo där Webhallen slår upp sin så kallade Dreamstore och en uppsjö tillverkare av datorutrustning har montrar som du kan besöka.
 5. Undvik facerape – Sätt lösenord och logga ur datorn.
  Ingen vill behöva springa på toaletten eller kila iväg för att äta något och komma tillbaka till datorn och märka att någon har jävlats med en. Se till att du har ett säkert lösenord till din dator för att minimera risken för otillåten användning av program eller konton.
 6. Mat och dryck
  På Dreamhack finns det flertalet ställen att få tag på mat och dryck. Se till att du äter och dricker ordentligt för att kunna hålla dig i tipp-topp skick under festivalen. Ett tips är att variera kosten lite och att kanske även ta sig ut från festivalområdet för en middag någon kväll. Syre är bra för hälsan säger de.
 7. Bli inte stående med datorn i regnet – ta med paraply
  En dator fylld med regnvatten är inte riktigt det man menar när man pratar om vattenkyning. Det är inte heller roligt att bli förkyld eller dylikt när man ska spendera flera dagar på världens största LAN-party. Ta med dig ett paraply och kläder passar i otrevligt väder. Även en någorlunda vattenresistent väska eller dylikt för att frakta din hårdvara i. Även om det bara är mellan bilen och eventhallen.
 8. Se upp för tjuvar – Så kan du skydda dina produkter
  Om du blir utsatt för stöld under Dreamhack så är du tyvärr inte den första. Några åtgärder som hindrar eller försvårar tjuverier är till exempel kensingtonlås och ett hänglås kring sladdarna för tangentbord och mus. Ett hänglås vars bygel är för liten för att kontakter ska kunna dras igenom försvårar stöld av bland annat tangentbord. Även buntband, silvertejp och dylikt kan fungera. Gör det så svårt och tidsödande som möjligt för tjuven.
 9. Lägg upp sömnschema med polarna för att vakta era prylar
  Om du besöker Dreamhack med en eller flera kompisar så kan det vara en idé att lägga upp ett sömnschema. Om ni alla går och sover samtidigt så är det ingen som har koll på era grejer. Förutom möjligtvis tjuven. Har ni däremot ett sömnschema så kan ni se till att minst en person som ni känner är vid datorerna hela tiden.
 10. Missa inte NordicHardware och vår SSD-tävling med Intel
  Sist men inte minst så bör ni hålla koll både på NordicHardware och på festivalgolvet efter våra utsända. Vi är på plats och bevakar mässan med livesändningar, videoreportage och givetvis tävlingar. Kom gärna fram och prata dåliga datorminnen eller för ett kramkalas. Missa inte att skicka in ditt bidrag till våran Dreamhack-tävling där vi tillsammans med Intel kommer att tävla ut SSD-enheter för hela 45 000 kronor!

Vi ses på Dreamhack, och glöm nu inte packningen!

Packlista för Dreamhack Winter 2016 – Allt du behöver och lite till

Tips och Tricks
Vad är dina bästa tips för att maximera upplevelsen på Dreamhack?
Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid