Nintendo NES Classic Mini kommer troligtvis bli en av årets julklappar men flinke moddaren Daftmike har redan trumat spelgiganten när det kommer till en minimal NES-replika.

Daftmike har bygget en egen miniversion av Nintendos spelkonsol NES och med ett 3D-printat chassi är spelkonsolen inte bara mindre än Nintendos nyligen utannonserade minikonsol, den har även stöd för fysiska spelkassetter. Hjärtat i konsolen är en Raspberry Pi samt emuleringsmjukvaran Retropie.

En kombination av ofantligt mycket fritid, programmerings och designkunskaper samt svårslagen drivkraft gör Daftmikes arbete till en riktigt imponerande skapelse. De NFC-aktiverade minispelkassetterna är nog pricken över i och betyder samtidigt att man inte behöver begränsas till 30 specifika speltitlar som Nintendos egen minikonsol.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
StormenseFredrikEmil Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Emil
Gäst
Emil

Riktigt intressant! Vet ni om det går att få tag på denna eller stödja via kickstarter eller dylikt?

Fredrik
Gäst
Fredrik

Jag är också nyfiken! Tyvärr tror jag inte på en kommersiellt gångbar framtid för denna, iaf inte via officiella kanaler som Kickstarter eller dylikt. Nintendo (iaf deras japanska moderbolag) tenderar att vara territoriala kring sin upphovsrätt.

Stormense
Medlem
Stormense

Undra vad Nintendo säger angående patent även fast den inte säljs kommersiellt.