AMD kommer under kvällen presentera detaljerna kring sina två nya processorarkitekturer Bulldozer och Bobcat. Medan vi väntar på tillåtelse att avslöja de tekniska detaljerna kring processorerna har AMD ställt dörren på glänt och släppt ut viss information i förtid.

Med två mediaembargo inom loppet av 24 timmar fokuserar vi på den stora presentationen av Bulldozer och Bobcat som kommer att levereras natten till onsdag den 25 augusti. Men för att tills dess stilla er hunger på information om AMD:s kommande processorarkitekturer kan vi bjuda på en förhandstitt.

bull

AMD kommer som bekant att fokusera på två separata processorarkitekturer där Bulldozer är riktad mot högprestandamarknaden, både för konsumenter och servrar. Medan Bobcat, som lanseras redan i år i form av Ontario, satsar fullt ut på den mobila marknaden.

Annons

bulldozer.arch

Processorarkitekturerna är utvecklade specifikt för dessa ändamål och för första gången på närmare 7 år ser vi inte bara en, utan två helt färska mikroarkitekturer från AMD.

bobcat.arch

Vi kommer under morgondagen släppa en mer omfattande artikel kring AMD:s framtida processorarkitekturer och med all teknisk data till hands kan vi inte låta bli att bli riktigt spända på vad som komma skall.

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Swedish Berserkfackamato Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Väldigt kul med nya arkitekturer från AMD. Jag tycker faktiskt Fusion känns mest intressant i nuläget det är ju där AMD kan dra in majoriteten av pengarna! Hoppas bara alla OEM tillverkare hakar på och släpper massa olika AMD baserade datorer. Vi behöver mer konkurrens på marknaden.

Jag väntar med spänning tills imorgon och hoppas på saftiga nyheter!

fackamato
Medlem

[quote name=”Swedish Berserk”]Väldigt kul med nya arkitekturer från AMD. Jag tycker faktiskt Fusion känns mest intressant i nuläget det är ju där AMD kan dra in majoriteten av pengarna! Hoppas bara alla OEM tillverkare hakar på och släpper massa olika AMD baserade datorer. Vi behöver mer konkurrens på marknaden.

Jag väntar med spänning tills imorgon och hoppas på saftiga nyheter![/quote]

Förstår inte varför du blir nermoddad? :S

Personligen så väntar jag på billigare hexa/octocore-processorer.

Svensken
Medlem
Svensken

[quote name=”fackamato”][quote name=”Swedish Berserk”]Väldigt kul med nya arkitekturer från AMD. Jag tycker faktiskt Fusion känns mest intressant i nuläget det är ju där AMD kan dra in majoriteten av pengarna! Hoppas bara alla OEM tillverkare hakar på och släpper massa olika AMD baserade datorer. Vi behöver mer konkurrens på marknaden.

Jag väntar med spänning tills imorgon och hoppas på saftiga nyheter![/quote]

Förstår inte varför du blir nermoddad? :S

Personligen så väntar jag på billigare hexa/octocore-processorer.[/quote]

Vad menas med nermoddad berätta gärna!?! Jo visst hade det varit kul med billigare hexa/octa prollar absolut.