Den första partnertillverkaren att visa upp en version av AMD:s kommande Radeon VII är Asrock. Dessvärre är handlar det inte om någon egen kylarlösning eller specialdesignat kretskort.

AMD bekräftade under förra veckan att företagets partnertillverkare kommer att lansera egna versioner av det kommande grafikkort Radeon VII. Många hoppades då på specialdesignade kylarlösningar och kretskort för den kommande modellen. Detta blir dock inte fallet med den första varianten från en partnertillverkare som nu har visats upp i form av Radeon VII Phantom Gaming från Asrock.

Asrock Radeon VII Phantom Gaming nyttjar AMD:s referenskylare. Det handlar om en kylarlösning utrustad med tre fläktar med semi-passiv drift som tar upp två expansionsplatser. Även det silverfärgade höljet förblir oförändrat enligt den bild på Asrocks grafikkort som nu visats upp.

Det finns en chans att Asrock valt att designa en egen backplate för sin Phantom Gaming-variant av Radeon VII. Detta är dock ingenting som skulle påverka hur modellen presterar jämfört med en enhet som köps direkt från AMD. Just nu är den enda faktiska skillnaden som bekräftats de klistermärken som placeras i naven av de tre fläktarna.

 AMD Radeon VIIAMD Radeon RX Vega 64
ArkitekturVegaVega
GrafikkretsVega 20Vega 10
TillverkningsteknikTSMC 7 nmGlobalFoundries 14 nm
Beräkningsenheter60 st64 st
Streamprocessorer3 840 st4 096 st
Texturenheter240 st256 st
Rasterenheter128 st64 st
Minne16 GB HBM28 GB HBM2
Minnesbuss4 096 bit2 048 bit
Minnesbandbredd1 TB/s484 GB/s
TDP-295 W

En upprepning av första Vega-lanseringen?

Tidigare har det cirkulerat rykten om att Radeon VII inte kommer att dyka upp i några specialdesignade utförande från partnertillverkare. Andra rykten har menat att det kommer att dröja innan sådana modeller dyker upp då AMD inte gett partnertillverkare tillräckligt med tid innan lanseringen den 7 februari för att hinna färdigställa sina egna designer. Samma visa gällde när AMD lanserade första generationens grafikkort baserade på arkitekturen Vega. Efter att RX Vega 56 och RX Vega 64 nådde marknaden tog det flera månader innan designer från partnertillverkare blev tillgängliga för konsumenter.

Det återstår dock att se vilket av dessa rykten som visar sig vara sant, chansen finns fortfarande att den som är sugen på en partnerdesignad modell av Radeon VII kan komma att se sådana lanseras samtidigt som AMD:s referensdesign. I dagsläget gäller det helt enkelt att vänta och se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid