Exteriör och Byggkvalitet

silverstone_ft03mini_01

Våra första intryck av chassit är att det är väldigt stilrent och vi är väldigt imponerande av byggkvalitén. Det som först och främst sticker ut är det snygga anodiserade aluminiumet som Silverstone har valt som material på alla sidor. Kvalitétskänslan ökar ytterliggare då aluminiumet dessutom är 2,5 millimeter tjockt. Chassit står riktigt stadigt på sina fyra ben samt har en liten silikonfot under för att förhindra att vibrationer fortplantar sig vidare och som samtidigt håller det på plats så att det inte glider omkring. På fronten så ser vi även en svart skåra bakom vilken vi kan montera en optisk läsare i slot-in format. Tyvärr finns det ingen eject-knapp för denna.

silverstone_ft03mini_02

Sidorna på chassit har inga platser för fläktar eller liknande, utan här syns bara utrymmet längst upp för att underlätta avtagning av gallret i toppen och ett luftintag i botten för att ge den bottenmonterade fläkten luft.

silverstone_ft03mini_03

IO-panelen finns på toppen och huserar en startknapp, resetknapp, aktivitetslampor samt två stycken USB 3.0 anslutningar och till sist hörlursutgång och mikrofoningång.

silverstone_ft03mini_04

På toppen av lådan kan vi även notera två saker, det första är att Silverstone kör på att montera moderkortet vinklat 90 grader så att alla anslutningar som USB, ström och bildutgångar nås här uppifrån. Något som är lite av företagets signum då flera av deras chassimodeller använder detta upplägg.

silverstone_ft03mini_05

I botten av lådan så sitter det en Silverstone Air Penetrator på 140 millimeter för att förse alla komponenter med luft. Maximalt varvtal är 1 500 rpm vilket är mer än tillräckligt för att hålla lådan sval även med kraftfullare komponenter. Här finns även ett dammfilter som går att ta bort vilket underlättar rengöring och skyddar innanmätet från damm. Det är dock något svårt att ta bort då du måste in i chassit för att få loss filtret.

Innehåll

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Anders NilssonJahadud-d Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
d-d
Gäst
d-d

har ett fortress M-ATX
jobbigt bygge, men ack vad nöjd jag är nu.

Jahadu
Gäst
Jahadu

”Komponentmässigt så använder vi ett Nvidia Geforce GTX 670 och en Intel Core-i7 3770K processor med sin standardkylare.”

”Desto bättre temperaturer får vi dock under gaming då processorn endast blir 61 grader vilket får anses som mycket bra med en liten kylare som Noctua NH-L9i.”

Så, vilken kylare använde ni egentligen. :sigh:

Medlem
WIRN

Verkar vara ett trevligt chassie!

Synd att ni inte har några bilder där man kan se hur stor chassiet är. Tycker ni borde ställa det bredvid något så man får lite perspektiv (typ ett mjölkpaket eller något…)