MSI GS65 Stealth Thin 8RF - Specifikationer och utsida

Med ett nytt designspråk och raka linjer går MSI ut till en bredare publik med GS65. Låt oss titta lite närmare på vad det är som har förändrats samt hur designen och bygget fungerar i praktiken.

DatorMSI GS65 Stealth Thin 8RF
Skärmstorlek15,6 tum
Upplösning1920 x 1080
PaneltypIPS
PekskärmNej
Uppdateringsfrekvens144 Hz
ProcessorIntel Core i7-8750H
Arbetsminne16GB 2666MHz DDR4
GrafikkretsNvidia GTX 1070 Max-Q
Lagring512 GB PCIe SSD
NätverkKiller Gb LAN
Killer ac Wi-Fi + Bluetooth v5
BildutgångarDP-mini och HDMI
USB1 x USB-C 3.1
3 x USB-A 3.1
ThunderboltJa
SD-kortläsareNej
TangentbordBakbelyst, TKL
PekplattaMultitouch
Batteri82 wHr
LjudStereo-högtalare
1 x 3,5 mm hörlur
1 x 3,5 mm mick
Mått358 x 248 x 18 mm
Vikt1,88 kg
Lägst pris

Design och format

MSI GS65 är en gamingdator i 15-tums format där tillverkaren verkar ha valt en ny  och mer diskret design när det kommer till utseendet av hela datorn. I det stora hela består datorn av mattsvart plast som kryddas av guldaccenter. En välkommen förändring i vår mening då det är en design som både lämpar sig för unga som gamla gamers.

Tyvärr blir det mattsvarta materialet en otrolig magnet för fingeravtryck och fläckar syns så snart vi rört vid datorn. Konstruktionen består av mestadels plast vilket också märks när vi handskas med datorn. Den sviktar på flera ställen i chassit och så snart vi lyfter dator eller justerar den så knackar det i plasten.

Vårt första intryck av MSI GS65 är inte bra och byggkvalitén känns verkligen inte i linje med prissättningen men en positiv sak är att datorn kan öppnas med enhandsfattning.

Minne och lagring

Vårt testexemplar av MSI GS65 kommer med 16 GB RAM-minne och 512 GB PCI-E-baserad SSD-lagring. Mer än tillräckligt för att användas som jobbdator, spela på och köra våra tester.

Datorn finns i några olika varianter men vi rekommenderar minst ovan konfiguration för att ha lite utrymme för framtida minimikrav från speltillverkare.

Portar

MSI har verkligen inte snålat med utbudet av portar trots datorns tunna formfaktor. Här bjuds det på tre stycken USB-A 3.0, en styck USB-C 3.1 med stöd för Thunderbolt 3, samt en HDMI, en Displayport, en Ethernet och slutligen hörlur- och mikrofonportar.

Det är ett utbud av portar vi verkligen uppskattar och får vara nöjda med att se sett till dagens datorer.

Laddning

Den medföljande laddaren på cirka 180 watt är inte den största vi sett i Svenska laptopguiden och håller en förhållandevis låg profil. Det gör att det blir mindre jobbigt att få med den i väskan och den väger mindre än ett kilo.

Sett till vilken hårdvara som laddaren skall underhålla så är det ändå ett gott resultat från vår sida.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid