Summering

Summering

De senaste åren har Adata släppt en hel drös med nya SSD-enheter. Problemet har varit att de inte har varit särskilt bra. Flera har varit SATA-enheter med fokus på ”gaming”, dessa har varit medelmåttiga och samtidigt ganska dyra. SX8200 är däremot något annat. Även om den inte marknadsförs som ett fartmonster så är det Adatas snabbaste SSD någonsin. Det ser det ut att bli en av de mest prisvärda NVMe-enheterna på den svenska marknaden i dagsläget.

Adata XPG SX8200 är egentligen inget märkvärdigt. Tillverkaren kopplar samman Microns 64L 3D TLC-NAND med Silicon Motions SM2262 och säljer det till ett vettigt pris. Enheten har givetvis SLC-cache och avancerad ECC men enheten har egentligen ingenting som får den att sticka ut från mängden. I det här fallet så behövs det inte. Adata vill konkurrera med pris samt med prestanda, och det vi tycker vi att Adata har lyckats med.


Ett relativt dålig resultat i SQL-Server drar ner resultat för Workstation, men siffrorna i våra klient-tester är riktigt bra. Adata SX8200 är absolut en av de snabbaste enheterna vi testat. Överlag är dock WD Black 2018 lite snabbare och Samsungs 970 Evo är fortfarande herre på täppan. Adata kompenserar detta med ett lägre pris vilket gör att konsumenter kan välja en bra SSD till ett lite bättre pris, eller en lite snabbare för lite mer pengar (970 Evo). SX8200 hade ett listpris på 185$ när den släpptes, vilket är lägre än alla de närmaste konkurrenterna. I skrivande stund ärNordicHardware_award_BestInTest_Darkred SX8200 480GB ungefär ~250 kronor billigare än Samsung 970 Evo 500GB, och nästan 500 kronor billigare än WD Black (2018) 500GB. Samsung är fortfarande vår stående rekommendation i Svenska SSD Guiden, men för den som vill komma lite billigare undan så kan du inte gå fel med Adata XPG SX8200. Helt enkelt en bra SSD till ett bra pris.

Adata SX8200 480GB

+ Grym Prestanda
+ 5 års garanti
+ Prisvärd

– Ingen 2TB modell

Adata XPG SX8200 480GB
7.8 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
GränssnittPCIe NVMe
FormfaktorM.2 2280
Fördelar
+ Bra prestanda
+ 5-års garanti
+ Prisvärd
Nackdelar
- Drar mycket ström
Bra att veta
För att boota krävs NVMe-stöd på moderkortet
Klient8
Workstation8.1
Filöverföring7.3
Pris
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}
 
Obs. Dessa betyg har uppdaterats sedan artikeln skrevs. Vi har exempelvis ändrat hur vi beräknar betyg. Det betyder att diagram i artikeln kan visa andra siffror än de som står här. Betygen som står sist i artikeln är dock alltid korrekta och uppdaterade.


Svenska SSD-guiden

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Gustav GagerLoppanH Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
LoppanH
Medlem
LoppanH

Synd att min Samsung M2 XP941 256gb ssd inte är med i listan (såg den inte i alla fall) det skulle ha varit kul att veta hur den står sig.