Testresultat: IOmeter

Vi börjar med att titta på enhetens teoretiska maxprestanda och för detta använder vi IOMeter. Tanken med dessa test är att se hur bra enheten presterar jämfört med de prestanda siffror som står i enheten specifikation. Observera att dessa tester inte är särskilt representativa för vanlig användning. Vi tycker dock ni bör ta en titt på sista diagrammet som visar slumpmässig läs prestanda vid QD1. Detta är något som mer och mer börjat dyka upp som ett bra sätt att mäta hur snabb en konsument SSD är.

Våra sekventiella prestandatester reflekterar primärt den prestanda man får från minneskretsarna utan cache. Anledningen är att PCIe-enheter är så snabba att SLC-cachen generellt fylls upp på några få sekunder och resten av testet går utanför cachen. På grund av hur cachen på SX8200 fungerar ser det ut som om enheten är lite långsammare än sina närmaste konkurrenter. Det gäller även läs prestanda där flera enheter nu kan leverera över 2000 MB/s och SX8200 når bara 1800 MB/s ungefär.

Slumpmässig prestanda med hög QD säger inte mycket om hur snabb enheten är. I dessa tester verkar det som om Samsungs 970 Evo och WDs Black är något snabbare överlag. Framförallt läsprestanda är lite lägre än vad vi hade önskat.

Tittar vi på lägre QD landar SX8200 någonstans mellan WD Black, 970 Evo och Kingstons A1000 och Intel 600p. Vi hade nog återigen hoppats på lite högre resultat här.

Om vi bara tittar på låg QD så är SX8200 återigen lite efter och vi hade hoppats på lite bättre resultat.

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Gustav GagerLoppanH Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
LoppanH
Medlem
LoppanH

Synd att min Samsung M2 XP941 256gb ssd inte är med i listan (såg den inte i alla fall) det skulle ha varit kul att veta hur den står sig.