Thrustmaster TX - Montering & konfigurering

Som tidigare nämnt är systemet modulärt och vi skall nu visa hur det ser ut hopmonterat och även titta på vilka anpassningsmöjligheter som finns.

thrustmastertx-39

Så här ser basenheten ut ihopsatt med medföljande ratt. Monteringen gick smidigt men känns något ostabil då det är av hårdplast och ingen skruv eller liknande används för att verkligen spänna fast ratten. Istället får man ”snurra på ratten” och spänna för hand. Något som gav lite problem längre fram då det vid hård körning kan hända att ratten lossnar om man verkligen inte spänner hårt.

Annars ser enheten bra ut och håller som tidigare nämnt väldigt god kvalitet.

thrustmastertx-5 thrustmastertx-40

Monteringen på bord/annat underlag sker med hjälp av det medföljande fästet. Det är väldigt enkelt att sätta på och tack vare rejäl gänga och konstruktion kan man med lätthet spänna. Ratten sitter väldigt väl på bord/annat där den passar.

thrustmastertx-43 thrustmastertx-41

Pedaljustering

thrustmastertx-46

Till pedalerna medföljer en liten gummispik som man kan montera bakom pedalen för att begränsa hur långt man måste trycka pedalen. Detta kan vara användbart om man vill ”simulera” en hård och kort hydraulisk bromspedal alternativ en ”racekoppling” som ofta är väldigt korta i rörelsen och hårda. En kul detalj.

Annons

Varje pedal kan flyttas till olika positioner för att bättre passa användaren. Något som definitivt underlättar om man exempelvis vill använda heel-toe tekniker och dylikt.

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
JonasRobert Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Robert
Gäst

Roligt med uppmärksamhet kring simracing och dess spel och hårdvara, verkligen välskrivna artiklar! Kör själv iRacing 🙂

Jonas
Gäst
Jonas

”Till pedalerna medföljer en liten gummispik som man kan montera bakom pedalen för att begränsa hur långt man måste trycka pedalen. Detta kan vara användbart om man vill “simulera” en hård och kort hydraulisk bromspedal[…]”

Skulle nog säga att gummikonan är mer än en rolig grej, kapade 2-3 tiondelar runt Laguna Seca i RaceRoom med en Corvette med en gång när jag testade första gången.

Medlem
Olle P

Jag upplever detta som en gedigen undersökning för de redan frälsta.
För den som lägger 100kr på ett äldre racingspel och vill köpa en ratt för att se om racing är en trevlig syssla känns det magstarkt att lägga 2000kr på en ratt. Dyrt ”prova på”!
Jag saknar kategorin ”Bäst runt 500kr”.

För övrigt har jag även upplevt kompatibilitetsproblem när den simulator man vill köra inte vill kännas vid att ratten alls existerar.