Titlar - Övrigt Bil

Det finns en rad titlar som inte passar in under den konventionella racinggenren. Här försöker vi lista några av dem.

Euro Truck Simulator 2

Att få glida runt på europeiska motor och landsvägar, i en personligt modifierad lastbil som kör en tung last, verkar ha en närmast meditativ effekt på många och har därmed gjort Euro Truck Simulator 2 till ett otroligt populärt spel. Släppt i 2013 med möjligheten till moddar är det idag ett av de största spelen när det kommer till simulation överlag!

 

Track Mania Series

Har du någonsin önskat att det funnits ett spel som simulerar barndomens lek med leksaksbilar – med oproportionerligt väggrepp och acceleration? Track Mania serien låter dig köra på de vildaste banor med loopar och hopp – men även att bygga egna.

 

Test Drive Unlimited 1

En äldre titel, som dök upp mellan Need For Speed Underground tiden och de nya titlarna som The Crew, Forza Horizon med flera. Konceptet är enkelt. Köp bilar och hus på Hawaii och njut av en enorm karta med öppna vägar och poliser.

Annons

https://www.youtube.com/watch?v=ApS1nJpmhCc

 

Beam.NG

Likte ovanstående titel, går det här ut på att krascha. Men det är ett early-access sandbox spel där fysikmotorn står i centrum.

 

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
JonasRobert Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Robert
Gäst

Roligt med uppmärksamhet kring simracing och dess spel och hårdvara, verkligen välskrivna artiklar! Kör själv iRacing 🙂

Jonas
Gäst
Jonas

”Till pedalerna medföljer en liten gummispik som man kan montera bakom pedalen för att begränsa hur långt man måste trycka pedalen. Detta kan vara användbart om man vill “simulera” en hård och kort hydraulisk bromspedal[…]”

Skulle nog säga att gummikonan är mer än en rolig grej, kapade 2-3 tiondelar runt Laguna Seca i RaceRoom med en Corvette med en gång när jag testade första gången.

Medlem
Olle P

Jag upplever detta som en gedigen undersökning för de redan frälsta.
För den som lägger 100kr på ett äldre racingspel och vill köpa en ratt för att se om racing är en trevlig syssla känns det magstarkt att lägga 2000kr på en ratt. Dyrt ”prova på”!
Jag saknar kategorin ”Bäst runt 500kr”.

För övrigt har jag även upplevt kompatibilitetsproblem när den simulator man vill köra inte vill kännas vid att ratten alls existerar.