Netflix har börjat bli hårdare när det kommer till delade konton, lösenord och så kallade Netflix-hushåll. Termerna kan vara något svåra att förstå men vi går igenom allt du behöver veta.

Sammanfattning:
– Ett hushåll består av enheter på samma plats, med samma internetanslutning.
– Extramedlemmar får ett eget konto med egna inloggningsuppgifter.
– Den som bjuder in medlemmen står för kostnaden.
– Kostnaden för en extramedlem är 49 kr/mån.

Nu när Netflix börjar bli hårdare på lösenordsdelning utanför hushåll och extraavgifterna som nu implementeras är det många som ställer sig frågan ”Vad är ett Netflix-hushåll?”. Vi går i en annan artikel igenom hur du kan flytta profiler från ditt konto till egna konton för att slippa dessa extraavgifter. Här ska vi gå igenom exakt vad ett Netflix-hushåll är så du får en bättre koll på om du kommer åka på några extraavgifter.

Vad är ett Netflix-hushåll?

Ett Netflix-hushåll är något så enkelt som en uppsättning enheter, exempelvis telefoner, surfplattor och TV-apparater, som delar internetanslutning på en och samma plats. Alltså de enheter som vanligtvis vistas under ett och samma tak.

För att sätta upp ett hushåll kan du logga in på plattformen via din TV. Andra enheter som loggar in på plattformen via samma internetuppkoppling som TV-apparaten kommer att läggas till i samma hushåll.

Från Netflix hemskärm på din TV-apparat klickar du till vänster på din fjärrkontroll och väljer ”Få hjälp” och sedan ”Hantera Netflix-hushåll”. I denna meny kan du sedan välja att antingen bekräfta ditt hushåll eller uppdatera ett existerande hushåll.

För att fastställa vilka enheter som ingår i ett hushåll använder sig Netflix av IP-adresser, enhetsnummer för de enheter som används med plattformen samt kontoaktivitet. Detta för att utröna om till exempel en viss smartphone faktiskt ingår i ett hushåll eller om oftast befinner sig på annat håll. GPS-data används inte för att fastslå den exakta fysiska platsen för enheterna.

Lägg till extramedlem

Lägg till extra medlem:

– Med Netflix Standard tillåts en extra medlem
– Med Netflix Premium tillåts två extra medlemmar

Netflix har börjat rulla ut möjligheten att lägga till extramedlemmar. För att göra detta krävs det att man har abonnemangsplanen Standard eller Premium. Denna extramedlem får då tillgång till ett eget konto med egna inloggningsuppgifter. Personen som bjudit in extramedlemmen står för kostnaden. Denna typ av medlem kan dock inte läggas till på konton som baseras på ett så kallat partnerpaket eller som debiteras via en tredje part.

En extramedlem kan endast använda streamingtjänsten på en enhet i taget. Den kan också endast ladda ner titlar till en surfplatta eller smartphone åt gången. Det går inte heller att skapa flera profiler på ett sådant konto och kontot måste aktiveras i det land som är förknippat med kontoägaren.

Priset för en extramedlem ligger i skrivande stund på 49 kronor i månaden. Detta blir då utöver de 129 kronor som Standard-abonnemanget kostar per månad eller de 179 kronor Premium-abonnemanget kostar i skrivande stund.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid