Hemautomation är en av de mer spännande trenderna för framtiden och tillverkaren Belkin ger oss en av de mer lättillgängliga och intressanta lösningarna med Wemo. En produkt som låter oss styra olika apparater från vår smartphone och även kopplas till populära nättjänsten IFTTT.

Belkin menar att Wemo utvecklats för att vara användarvänligt och bygger kring tanken att ge vanliga konsumenter möjligheten att båda styra och schemalägga olika produkter i våra hem. Wemo använder sig av Wifi-utrustade nätadaptrar och strömbrytare. Genom att koppla in en strömkabel till en Wemo-adapter eller byta ut dina vanliga belysningsknappar i hemmet mot Wemo-integrerade motsvarigheter kan man med hjälp av en smartphone eller surfplatta styra dessa enheter vartifrån man än behagar.

Förutom att manuellt stänga av och på enheter kommer Wemo med stöd för schemaläggning och olika regler för hur dina enheter ska svara på olika händelser. Något som bakats in direkt i mobilapplikationen av Belkin men även går att utöka med den spännande webbtjänsten IFTTT (IF This Then That).

Belkin bakar även in Wemo i sina egna webbkameror för att vid videobevakning kunna aktivera händelser vid rörelser, vilket man även kan använda Wemos dediekrade rörelsedetektorer till.

Vi har sett hemautomationslösningar i många år men att de nu börjar bli både mer lättillgängliga sett till pris och användarvänlighet ser vi som ett mycket positivt tecken. Prislapparna för Belkins Wemo-produkter ligger på 49,99 dollar för en nätadapter samt 99,99 dollar för en vanlig nätadapter samt rörelsesensor. När produkterna dyker upp i Svenska butiker är ännu oklart.


4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
AndersMMartin JohanssSegen01 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Segen01
Gäst
Segen01

Blir dom billigare kan jag mkt väl tänka mig ett köp.

Martin Johanss
Gäst
Martin Johanss

Skillnaden mot nexa är?

AndersM
Gäst
AndersM

Jag har inte läst på så mycket Belkins lösning än, men största skillnaden mot Nexa är att Belkin kör via wlan medan Nexa använder 400MHz-bandet. Själv använder jag Nexa tillsammans med Tellstick och en Dovado-router. Funkar riktigt bra.

AndersM
Gäst
AndersM

En annan stor skillnad mot Nexa borde vara att Belkins prylar har dubbelriktad kommunikation, t.ex om någon tänder taklampan med väggkontakten så ser man det i appen.