Under vårt besök hos MSI på Computex stannade vi till vid en modell som minst sagt sticker ut ur mängden. MSI GT60 3K Edition har en imponerande skärmpanel med 2880 x 1620 pixlar på 15 tum, vilket är i klass med Apples Macbook Pro med Retina-skärm.

MSI har under de senaste veckorna flitigt visat upp kraftfulla flaggskeppsmodeller i sitt bärbara sortiment, exempelvis GX70 och GT70 Dragon Edition 2, men modellen vi fick se i MSIs monter på Computex tycks ta rekordet sett till specifikationer.

GT603K

Det mest slående är den 15,6 tum stora IPS-panelen med 2880 x 1620 pixlar. Detta ger en pixeltäthet på 213 pixlar per diagonal tum i 16:9-förhållande. Det är en upplösning i klass med Apples Macbook Pro med 15-tums Retina-skärm, som med 220 pixlar per diagonal tum i 16:10-förhållande ger 2880 x 1800 pixlar.

För att driva det hela använder datorn Intels nya mobila flaggskepp Core i7-4930MX och 16 gigabyte DD3L-minne som kan kombineras med Nvidias toppmodell GTX 780M med 4 gigabyte GDDR5-minne. Som lagring har MSI implementerat vad de kallar Super Raid 2, vilket innebär tre SSD-enheter i mSATA-format som körs tillsammans för överföringar i upp till 1500 megabyte per sekund, och Killer DoubleShot står för nätverkandet.

GT603K_specs

I övrigt är maskinen väldigt lik den ordinarie GT60-modellen med sitt jetplansaktiga designmönster och tangentbord från Steelseries. Vi finner det därtill lite egendomligt att en speldator utrustats med en sådan här panel, när inte ens flaggskeppsmodellerna inom mobil grafik klarar av att rendera spel i de upplösningarna med vettiga inställningar.

Det är dock helt klart en intressant modell som vi kommer hålla utkik efter och kan mycket väl vara det vassaste på den bärbara marknaden. Prislappen bör landa omkring 15-16000 kronor inklusive moms, och vi lär veta mer om pris och tillgänglighet inom kort.

Relaterade nyheter:


3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
ghd87fidzappZalastax Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Pierre Krafft
Medlem
Pierre Krafft

Tycker inte att videon passar riktigt till den här artikeln.
Har nog blivit något fel vid publiceringen.

Zapp
Medlem
Zapp
ghd87fid
Gäst
ghd87fid

lol,som de såg ut på filmen/Demot med tessellation… sådant fall det körs är det på low.. =/