AMD Ryzen överklockas vid extrema temperaturer och bådar gott för entusiaster. Samtidigt läcker det ut bilder på AMD:s eget överklockningsverktyg.

Processorserien Ryzen riktas mot spelare och entusiaster. Det utlovas upp till åtta kärnor och hög prestanda i både flertrådade applikationer och spel. Många rapporter pekar även på ett fokus mot överklockare där speciella X-modeller ska komma med turbofrekvenser som automatiskt skalar med din CPU-kylning.

Påpassande är det då att det nu läckt ut bilder på en tidig AMD Ryzen CPU som testas tillsammans med flytande kväve. Det är HWBattle som lyckats få tag på en Ryzen CPU i förtid och tryckt in processorn i ett Biostar Racing X370 GT7 moderkort.

Ryzen överklockas med extrema temeraturer

Medan HWBattle inte avslöjar några konkreta överklockningsresultat avslöjar man att åtminstone deras Ryzen CPU inte lider av någon ”cold bug”. Vilket gör att processorn reagerar väl på överklockning även vid riktigt låga temperaturer. På en av bilderna ser man systemet kör Cinebench med en temperatur på -187,8 grader celsius.

I ett separat foto som publicerats på Videocardz kan man även skönja vad som verkar vara ett kommande överklockningsverktyg från AMD. Medan bilden är rejält pixlad och svåravläst ser man i CPU-Z hur processorn använder sig av 8 kärnor och 16 trådar. Mjukvarans gränssnitt påminner mycket om AMD:s Radeon Crimson-mjukvara. Exakt vilka inställningar som går att göra är svårare att tyda men att AMD verkar jobba på en egen dedikerad överklockningsmjukvara är ett gott tecken för entusiaster.

Skärmdump på vad som tros vara Ryzens överklockningsmjukvara
Skärmdump på vad som tros vara Ryzens överklockningsmjukvara

AMD väntas enligt de senaste ryktena lansera sina nya Ryzen-processorer den 2 mars tillsammans med moderkort baserade på styrkretsen X370.

Rubrik

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid