Lanseringen av andra generationens Threadripper-processorer från AMD är precis runt hörnet och nu har flaggskeppsprocessorn ännu en gång Ryzen Threadripper 2990X listats av en återförsäljare.

Andra generationens Threadripper-processorer förväntas lanseras under nästa månad. Hittills är det dock mycket som fortsätter vara okänt när det kommer till de nya processormodellerna. Än så länge har AMD inte bekräftat mängden cache som processorerna kommer utrustade med, vilka prislappar det rör sig om eller exakt när de lanseras.

För omkring en månad sedan dök den kommande flaggskeppsprocessorn Ryzen Threadripper 2990X upp hos en europeisk webbutik. Produktsidan plockades snabbt bort, men inte innan skärmdumpar redan hade tagits. Denna webbutik listade processorn för omkring 15 600 svenska kronor. Nu har den listats än en gång, nu av en kanadensisk butik som också var snabba med att rätta sitt misstag och plocka ned produktsidan. Men inte förrän skärmdumpar tagits.

Det är den kanadensiska återförsäljaren Canada Computers som under en kort stund hade den kommande värstingprocessorn listad. Prislappen denna gång var satt till 2 399 kanadensiska dollar, vilket översätts till omkring 16 180 svenska kronor.

Sett till de specifikationer som Canada Computers listade är det en del siffror vi sett sedan tidigare. Det rör sig om 32 processorkärnor med 64 trådar och processorns TDP-värde listas som 250 watt (W). Mängden cache listas som 80 megabyte (MB), detta är däremot ingenting som är bekräftat, men inte heller orealistiskt då det rör sig om dubbla antalet processorkärnor jämfört med det föregående flaggskeppet Threadripper 1950X.

Det återstår att se exakt när den andra generationens Threadripper-processorer når den svenska marknaden och vilka prislappar modellerna kommer att bära. Som vanligt med obekräftad information (i detta fall prislapp och cachemängd) är det värt att ha en nypa salt till hands.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid