Partnertillverkade varianter av AMD:s senaste grafikkort ur RX 5700-familjen har med jämna mellanrum börjat hitta sin väg till butikshyllorna och nu har Asrocks flaggskeppsmodell RX 5700 XT Taichi OC fastnat på bild inför dess lansering.

Det är snart två månader sedan AMD sjösatte grafikkortsmodellerna ur RX 5700-familjen baserad på den nya arkitekturen Navi. Efter lanseringen tog det omkring en månad och lite mer därtill innan partnertillverkade modeller med mer tilltagna kylarlösningar och kretskort som inte baserades på AMD:s referensdesign började hitta sin väg till kunder.

Asrock var först ut med att officiellt avtäcka en sådan modell. Detta i form av RX 5700 Challenger. Däremot har tillverkaren minst en till modell på väg, denna gång blir det flaggskeppsmodellen RX 5700 XT Taichi OC som nu har fastnat på bild.

Det är hemsidan Videocardz som kommit över en uppsättning produktbilder för den kommande grafikkortsmodellen. På dessa bilder kan vi se hur Asrock valt en kylarlösning som tar upp 2,5 expansionsplatser och kommer utrustat med tre axialfläktar. Den mittersta fläkten kommer med en uppsjö av LED-belysning och modellens generella färgtema går i svart och champagneguld.

Sett till bildanslutningar har Asrock slagit på stort med fyra Displayport-anslutningar och två HDMI-anslutningar.

I skrivande stund har tillverkaren inte tillkännagivit några exakta specifikationer för saker som VRM-uppsättningen hos grafikkortet eller vilka klockfrekvenser kunder kan förvänta sig. Däremot visar bilderna att modellen drivs med hjälp av två 8-pin kontakter. Något som kan indikera på att Asrock kommer att leverera RX 5700 XT Taichi OC med rejält uppskruvade klockfrekvenser jämfört med AMD:s referensmodell.

Ovanstående bilder visar även att grafikkortet kommer med två fysiska brytare på ena sidan. Den ena är till för att byta mellan de två olika BIOS-uppsättningarna hos grafikkortet och den andra är för att aktivera eller stänga av kortets LED-belysning. Något som säkerligen även går att göra via Asrocks mjukvara Polychrome Sync.

I dagsläget finns det inga bekräftade uppgifter angående prislappen denna grafikkortsmodell kommer att bära. Exakt när lanseringen kommer att ta plats är även fortsatt oklart.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid