Nya uppgifter har dykt upp på en förrenderad iPhone 5. Denna gång mer trovärdiga sådana då grunddesignen blev avslöjad tidigare i år, och enligt tidigare uppgifter till MacRumors ska ritningen man baserar renderingarna på cirkulera hos flera kinesiska tillverkare. Bilderna avslöjar större Hem-knapp och en skärm som tar upp nästan hela telefonen.

Som vanligt håller sig Apple tystlåtna om de iPhone-ritningar som nu sägs cirkulerar hos flera ”kinesiska tillverkare”, tillverkare som även börjat tillverka skal baserade på bilderna. MacRumors har tillsammans med CiccareseDesign tagit fram vad som kan bli den kommande iPhone 5-designen baserad på dessa ritningar.

iPhone5a

iPhone5b

Skärmen ska numera ta upp nästan hela framsidan på telefonen, ett steg i rätt riktning på smartphone-marknaden. Det lämnar nästan ingen ram på sidorna och endast högtalare och hemknappen är det som faktiskt tar upp plats på telefonen. Hem-knappen har även blivit bredare, och ska göra det möjligt att utföra fler gester och snabbkommandon med kommande iOS-operativsystem.

iPhone5cVi vet sedan tidigare att Foxconn har klagat över att iPhone 4 är för svår att tillverka, den tunna designen gör att den är svår att färdigställa då någonting ofta går sönder i det långa produktionsledet. Medan vi håller oss tveksamma till hur tunn telefonen är enligt dessa bilder, är det inte helt osannolikt att Apple pressat designen till det yttersta ännu en gång för att leverera den tunnaste smartphonen på marknaden.

Telefonen är lite fetare upptill och smalnar av nedåt Hem-knappen något som bäst kan jämföras med designen på MacBook Air. När man strävat efter en så tunn design som möjligt är det troligtvis en kompromiss från Apples sida för att samtidigt rymma alla komponenter och inte minst skärmen. Nedan ser ni den nya telefonen i jämförelse mot iPhone 4 och Samsung Galaxy S II som är dagens tunnaste smartphone.

Modell Apple iPhone 5 Apple iPhone 4 Samsung Galaxy S II
Längd
110 mm 114,3 mm 125,3 mm
Bredd 60 mm 58,7 mm 66,1 mm
Djup 5,33 –  6,85 mm 9,4 mm 8,5 mm

iPhone5d

iPhone5eVi ser även att man går tillbaka till en design likt den vi ser på iPhone 3G och 3GS där man hade mer rundade kanter. Ett designmönster man helt valde att bryta med iPhone 4 som kom med ett mer kantigt skal. Som vi tidigare skrev har vi anledning att tro det här kan vara en indikation på hur iPhone 5 faktiskt kommer att se ut. Klarar man av att leverera en större skärm utan att göra telefonen fysiskt större mot föregångarna på bredd och längd, samtidigt som man gjort den tunnare kan vi inte göra annat än applådera Apple.

Innan lansering går det inte att säkerställa att uppgifterna stämmer, det är i vanlig ordning en uppsjö av rykten som cirkulerar kring Apples nästa generations iPhone men dessa känns mer trovärdiga än de flesta. Men ingen kan veta med säkerhet förrän lanseringen väl står för dörren, vilket för iPhone 5 väntas lanseras bli den 5:e september i USA, för att anlända en månad senare i Europa och därmed Sverige den 5:e oktober. Men även detta är obekräftade uppgifter.

Källa: MacRumors

Relaterade artiklar:

Annons

10
Leave a Reply

Please Login to comment
10 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Jacob HugossonzowixBarehipsterReturAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Barehipster
Medlem
Barehipster

Hoppas att den inte ser ut så, för isåfall så blir det att jag köper en samsung telefon när jag uppgraderar nästa gång från min black’n’white iPhone 4.

Kallisti
Medlem
Kallisti

Man kanske skulle ta och skicka in de här bilderna till ett patent och registreringsverk i något litet land Apple inte brytt sig om att söka patent i…

Kanske i någon Brittisk Crown Dependency så att EUs frihet för varor kan användas för att ytterligare påvisa hur dumt storföretagen beter sig med sina patentportföljer.

Skämt o sido, telefonen ser snygg ut.

The Mutt
Medlem
The Mutt

Måste väl vara en av de sämsta designerna någonsin! Det lär ju inte gå att hålla i telefonen när man pratar i den eftersom den är så tunn och har en avfasad kant från framsidan…

Anton Karmehed
Admin

bara sådär rent estetiskt ser den ju jäkligt stilren och smutt ut. Men som mutt är inne på vetefasen om det är så jäkla användarvänligt. GS2 är nästan på gränsen till för tunn ibland kan jag tycka och har faktiskt svårt att se hur Apple skulle kunna krympa detta mycket mer med dagens teknik.

Robert Esping
Medlem
Robert Esping

Är ingen apple fan direkt, men den är tilltalande.
Om den ändå hade större skärm och inte det tråkiga ios, då! 😆

Det där med att apple skulle följa mickro usb standarden fick tydligen stryka på foten.

Barehipster
Medlem
Barehipster

@Retur

Apple lär säkert göra så att det är möjligt att köpa en Micro-USB>24pin adapter, så det går att använda andra laddare också.

Det var förövrigt inte micro-hdmi, men micro-usb.

Barehipster
Medlem
Barehipster

[quote name=”smartidiot89″][quote name=”Barehipster”]@Retur

Apple lär säkert göra så att det är möjligt att köpa en Micro-USB>24pin adapter, så det går att använda andra laddare också.

Det var förövrigt inte micro-hdmi, men micro-usb.[/quote]
Med tanke på att det är lag på en universal-standard (Micro-USB) måste de skicka med en sån där adapter med den.[/quote]
Det är absolut ingen lag på det, så de måste ingenting.

zowix
Medlem
zowix

Kanske inte är en lag men ett avtal, till och med Apple har skrivit på det. http://www.kjell.com/?page=/fragakjell/laddare/

Och bra är ju det.