Google har faktiskt inte varit aktiva på webbläsarmarknaden särskilt länge om vi jämför med de stora drakarna Mozilla och Microsoft. Men med sin omåttligt populära söktjänst och en mycket rask utvecklingstakt har Google Chrome lockat många användare och senaste milstolpen är en global marknadsandel på över 16%.

Googlehade när vi startade webbläsaråret 2011 en marknadsandel på 11,15 procent och Chrome har sedan dess ökat sakta men säkert, medan huvudkonkurrenterna Internet Explorer och Firefox tappat marginellt.

Den stora förloraren är som väntat Microsoft som tappat närmare 4 procentenheter sedan året började medan Firefox tappat drygt 1,3 procentenheter. Chrome i sin tur har ökat med över 5 procentenheter vilket ger Google drygt 45% fler användare i september månad.

Intressant är att Google Chrome faktiskt är den enda av de stora webbläsarna som ökat alls mellan januari 2011 till september 2011. Även Safari och Opera har tappat marginelt över hela perioden om vi ska lita på ReakTimeStats senaste siffror.

browser

Tidigare rapporter har faktiskt talat om att Chrome redan nått en marknadsandel på över 20% men klart är i alla fall att Chrome är en av få webbläsare som under året ökat sin användarbas – och det ordentligt.

Även på NordicHardware är Google Chrome en mycket populär webbläsare som i skrivande stund är förstavalet för över 31% av våra läsare. Endast slagen av Mozilla Firefox med drygt 35% av våra läsare.

Dela gärna med er om era egna erfarenheter med olika webbläsare i kommentarerna.

Relaterade artiklar:

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
kacktjarnTempelMofferSwedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Jag väntar tills Chrome 42, då kanske dom är färdiga med produkten.

Svensken
Medlem
Svensken

Jag tycker Chrome funkar utmärkt för mina behov. Sen vad är Firefox uppe i nu version 7? Senaste jag körde var 5.0 och den var helt okej. Känns dock som att kompabiliteten inte hänger med när de släpper nya versioner konstant.

Moffer
Medlem
Moffer

54% använder fortfarande internet explorer? Måste vara 50+ allihopa.

Tempel
Medlem
Tempel

Eller sitter på arbetsplatser där inga val finns att göra.

kacktjarn
Medlem
kacktjarn

Sen jag började använda Chrome så har jag aldrig velat byta trots att jag testar andra läsare då och då. Helt överlägsen när det gäller mina användningsområden.