Microsoft släppte i slutet av oktober två nya operativsystem: Windows 8 för stationära, bärbara, surfplattor och allt där emellan samt Windows Phone 8 för smartphones. Google har dock inga planer på att skriva applikationer för de senaste Windows-operativsystemet på grund av en bristande kundbas.

Windows 8 har för det mesta hyllats av media och kunder för att vara ett gediget operativsystem för pekskärmar, men åsikterna är delade när vi pratar om traditionella datorer som saknar pekstöd. Windows Phone 8 har setts som ett värdigt uppsving från Windows Phone 7.5, men hurvida Microsofts operativsystem för smartphones kommer slå igenom stårtill stor del på telefontillverkarnas och telekombolagens bord.

De flesta använder eller har någon gång använt Googles mjukvaruportfölj, som exempelvis Google Gmail, Drive, Reader, Maps, Photos och Calender. Men företaget ska inte ha några kortsiktiga planer att stödja varken Windows 8 eller Windows Phone 8. Anledning är en för liten kundbas.

Annons

”We have no plans to build out Windows apps. We are very careful about where we invest and will go where the users are but they are not on Windows Phone or Windows 8[…]If that changes, we would invest there, of course,” sa Clay Bavor, Googles produktchef över Google Apps.

Google har fram till idag inte gjort särskilt mycket för att stödja varken Windows 8 eller Windows Phone 8, utan har endast släppt en applikation för att integrera deras söktjänst i operativsystemen. Medan de båda företagen är konkurrenter så kan Googles ställningstagande potentiellt slå tillbaka. Microsoft har många tjänster som liknar det Google har att erbjuda och utan valmöjlighet manar det kunder till att börja använda Microsofts applikationer istället.

Källa: Microsoft-news


Relaterade artiklar:

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Andreas G-Tjalve-zowixpege63 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
pege63
Gäst
pege63

Det sa man till Ios 6 åxå och se på fan vad det gick snabbt.

zowix
Medlem
zowix

Inte bra.

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Goole drive gör inte så mycket att man inte får på Win8. Kör man Win8 så använder man nog skydrive generellt ändå.

Andreas G
Medlem

Är väl logiskt? De har Android som är störst. En fraktion av marknaden använder Windows Phone och Windows 8 växer mest för att folk blir tvingade att uppgradera, men å andra sidan är det ju så Microsoft alltid arbetar. De behöver inte göra något, folk blir tvingade att köpa deras OS.