Rykten om nästa generations flaggskeppstelefoner florerar och den gemensamma nämnaren tycks vara en extremt högupplöst skärm. Efterträdaren till HTC One X har nu läckt ut och bland nyheterna har vi just en högupplöst 4,7-tums skärm och en fyrkärnig Qualcomm-processor på 1,7 gigahertz.

Det ryktas om att alla tillverkare värda sina namn har nya flaggskepp på gång i under det första halvåret av 2013, för att möta en framtida Samsung Galaxy S IV. Det som tros överensstämma på samtliga är en skärm som är en bra bit över 4-tum samt en upplösning på hela 1 080 x 1 920. Enligt specifikationer från Unwired View kommer HTC:s senaste telefon M7 med just detta och ersätter One X som företagets flaggskepp.

HTC M7 kommer enligt specifikationerna med en 4,7-tumsskärm som kallas Solux, tillsammans med tidigare nämnda upplösning resulterar det i en pixeltäthet på 468 ppi (pixlar per tum). Processorn kommer från Qualcomm och uppges vara en fyrkärnig variant på 1,7 gigahertz, detta kombineras med 2 gigabyte RAM-minne samt 32 gigabyte lagringsminne. För att driva denna högupplösta best kommer telefonen med ett batteri på 2 300 milliamperetimmar.

För trådlös kommunikation får telefonen stöd för LTE samt HSDPA 42 megabit per sekund och 802.11 a/b/g/n/ac Wifi. På baksidan får telefonen en 13 megapixelkamera med f/2.0 bländare med stöd för inspelning i 1080p (1080 x 1 920). Det finns även en 2 megapixelkamera i fronten med stöd för videosamtal i samma upplösning. Slutligen kommer telefonen med ”Beats förstärkare” och operativsystemet Android Jelly Bean med det nya gränssnittet Sense 5.

Det nya flaggskeppet HTC M7 ska enligt samma uppgifter tillkännages på Mobile World Congress nästa år, som pågår mellan den 25 och 28 februari.


Relaterade artiklar:

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
DenSiste Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Ali Abourghiba
Medlem
Ali Abourghiba

Det låter bra, men jag hoppas att den är stabil och inte känns lika plastig som HTC one x. Men å andra sidan så funderar jag inte på att ersätta min sgs2 som fortfarande briljerar. Inte på ett bra tag.

Medlem
Calle2003

Om den lanseras på Mobile World Congress kan vi i Europa äntligen få tillgång till HTC:s flaggskepp som egentligen är uppföljaren till HTC J Butterfly i Japan och HTC Droid DNA i USA.

PS
One X+ är HTC:s nuvarande flaggskepp i Sverige, inte One X, skillnaderna jämfört med One X är högre frekvens, högre batterikapacitet, GLONASS samt högre pris. 🙂