LG hade flera intressanta skärmar och TV-apparater att visa upp på elektronikmässan IFA 2012. Den dyraste pjäsen var faktiskt inte deras OLED-TV för runt 100 000 kronor utan en betydligt större och mer högupplöst LCD-TV. 84-tum, en vikt på 90 kilogram ger en prislapp på knappt 140 000 kronor.

LG visade upp sin gigantiska TV-apparat redan under CES 2012 i januari men har nu meddelat att modellen även ska börja säljas i Sverige. Den 84 tum stora IPS-panelen har en imponerande upplösning på 3 840 x 2 160 pixlar och erbjuder alltså fyra gånger fler pixlar än en traditionella Full HD-panel med 1 920 x 1 080 pixlars upplösning. Detta är också något som märks tydligt vid en ockulär inspektion där TV-apparaten med 2D-material bjuder på hissnande detaljrikedom, även med uppskalat 1080p-material. Skärmen är även kapabel att visa 3D i full 1080p upplösning för varje öga för bättre skärpa i tre dimensioner.

 

Men smakar det så kostar det som det så fint brukar heta. Förutom att TV-apparaten kan vara defenitionen av otymplighet med sin enorma storlek och vikt på mellan 80 till 90 kilogram är det en dyr pjäs. Riktpriset är satt till 139 900 kronor inklusive moms och leveranserna börjar att rulla ut under fjärde kvartalet.


6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Stige IngesenAMD73shaglordViking1962Anton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
flopper
Medlem
flopper

kan testa den för Nordichardwares räkning…bara skicka en…. 🙂

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Kul att bära upp en sån till tredje våningen när det inte finns hiss där jag bor 😛

Jag skulle inte ens våga att köpa en på postorder då posten behandlar paket som skit ibland

Micke
Medlem
Micke

Det börjar bli riktigt underhållande att kolla på dina presentationer Anton. Bra jobbat. /s

AMD73
Medlem
AMD73

inte stor nog. 110 tum minst. helst ca 120 tum och oled och 4k minst med.
eller så får det bli projektor med led och 4k. har haft min led samsung 55 tums 3 år nu. riktigt segt vänta tills kommer något som kostar 50 tusen max. 2016 tidigast tror jag tyvärr.

Stige Ingesen
Gäst

Jag letar efter en ny 3D-tv till ett billigt pris. Jag har tittat lite på http://www.proshop.se och verkade ha några alright erbjudanden. Men jag vill bara be mig nedan med rekommendationer av webbshoppar. Det finns förmodligen många av er som har köpt på internet tidigare.