SSD-enheter har numera börjat bli ett måste bland entusiaster, och dessa rätt dyra enheter har även börjat hitta in i färdigbyggda OEM-system och bärbara datorer. Medan utvecklingen går framåt i rasande takt är många konsumenter oroade över livslängden på SSD då NAND-minnet bara klarar av ett visst antal skrivningar.

Mycket talar för att Intels verkligen försöker att skjuta utvecklingen av SSD:er framåt och satsar nu på att få in en SSD i varje dator. Med hjälp av flera olika lockande tekniker som redan släppts eller ska släppas framöver och man har tänkt vända alla tvivel om livslängden på SSD då man utökat garantitiden på deras 320-serie från 3 år till 5 år, vilket är samma typ av garanti vi ser i traditionella hårddiskar. Intel verkar vara så självsäkra i att deras enheter klarar av det trots alla tvivel de 25nm MLC NAND som används i enheterna.

intel320box

Att man förlänger garantitiden till 5 år talar för att Intel anser att deras SSD-enheter är minst lika hållbara som en traditionell hårddisk, och förhoppningsvis dröjer det inte länge först vi ser de andra stora aktörerna i SSD-branschen följa Intels exempel.

Källa: Fudzilla

 

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
tolou-Tjalve- Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

De extra 2 åren gör 320 till ett mycket intressantare alternativ tycker jag. Just livslängden är något som är väldigt svårt att testa och det ända som man har att gå efter, är just garantitiden. Att Intel ökar garantin till 5 år tyder på att 320serien har bra livslängd och att man är garanterad 5års fungerande SSD.Det gör ju Intel 320 till en betydligt mer attraktiv enhet.

tolou
Medlem
tolou

Garanti & garanti. Kollar man på MTBF så visst, verkar hyffsat stabil.
Men om man pratar wearout eller lifespan dvs. uthållighet/livslängd så kan väl en stor del av driven vara förbrukad utan att garantin faller ut. Alltså kan man hamna i ett läge där man t.ex. bara har 90% kvar inom 5 år (men betalt för 100%) utan att man kan åberopa garantin för det.