Intel har nu börjat förbereda nya modeller av sina Clarkdale-baserade processorer i Core i3 samt Core i5 serierna. Processorerna som idag använder sig av den så kallade C2-steppingen kommer efter den 16 oktober även finnas tillgänglig med en ny och fräsch K0-stepping som redan hittas i några nya modeller.

Intel introducerade sin K0-stepping med lanseringen av sina senaste uppdateringar i processorserierna och bland annat Core i3-550/560 samt Core i5-665K/680 går redan idag att hitta med den nya steppingen. Men i slutet på oktober ska alltså även budgetmodellerna i respektive serie gå att hitta med den nyare steppingen.

k0

Förutom optimerad tillverkningsteknik och förhoppningsvis lite bättre överklockningspotential har följande saker ändrats från C2-steppingen.

  • New S-spec and MM numbers for the converting products
  • Extended CPUID will change from 0x00020652 to 0x00020655
  • Host RevID will change from 0x12 to 0x18
  • K0 stepping package is pin compatible with C2 stepping package
  • Adds Processor Context ID (PCID) support

Priserna kommer som vanligt vara demsamma, men vill man vara säker på att få en CPU med den nya K0-steppingen får man hålla reda på specifikationskoderna ovan.

Annons
Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Swedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Borde ge lite bättre överklockning tycker man. Och sen kommer Sandy Bridge vid årsskiftet? Blir många sockels samtidigt för Intel.