Small preview imageExterna hårddiskar hittat inte allt för sällan på skrivbordet bredvid datorn och dina skärmar. Att man gärna har en enhet som i alla fall ser respektabel ut är något som de flesta kan komma överrens om. Men att ta steget från en hyfsat väldesignad hårddisk till ett designerkoncept är en helt annan sak. Philippe Starck är en världskänd designer som vid flera tillfällen tagit fram lösningar för PC-marknaden och nu har man tillsammans med LaCie lanserat två externa hårddiskar med iögonfallande design.

Hårddiskarna använder sig av ett rektangulärt aluminiumhölje som skyddar en förkromad frontpanel som på desktopversionen av enheten är försedd med en integrerad touchpanel. Ytan på panelen kan konfigureras för att starta och stänga applikationer i Windows.


Kronan på verket är en orange LED som lyser en Starck-logo på underlaget där hårddisken är placerad. Lagringskapaciteten för desktopmodellen ligger på 1TB eller 2B och den mäter 195 x 115 x 52 mm.


LaCie har även lanserat en 2,5-tums modell som får klara sig utan touchpanel och Starck-LED, men är betydligt mindre med en lagringskapacitet på upp till 500GB.


Priserna startar på 1300 kronor (3,5-tum, 1TB) resp. 1000 kronor (2,5-tum, 320GB).



Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid