Windows 10 lanseras officiellt under onsdagen den 29 juli och knappt ett dygn innan Microsofts utrullning av företagets senaste operativsystem har man nu redan börjat förse uppgraderare med de nödvändiga installationsfilerna. Ett sätt för Microsoft att sprida ut belastningen på sina servrar och säkra snabba installationer för användare.

De Windows-användare som reserverat sin uppgradering till Windows 10 kan redan idag sitta med alla nödvändiga installationsfiler på sin dator. Det avslöjar nu flinka användare på Reddit där flera användare hittat en knapp 3 gigabyte stor installationsfil i en av Windows-mapparna på sin dator. Installationsfilens fildetaljer avslöjar att det handlar om en operativsystemsinstallation och just för Windows 10.

5kweANo

Filen som hittats i mappen ”$Windows.~BT” heter install.esd och verkar rullas ut till uppgraderade utan något specifikt mönster eller meddelande till datoranvändaren själv. Microsoft håller däremot inne på de slutgiltiga installationsinstruktionerna inför morgondagens stora lansering då miljontals användare och enheter väntas installera det nya operativsystemet.

Reservera din egen kopia av Windows 10

För dem som vill reservera sin egen gratiskopia av Windows 10 görs detta genom appen ”Skaffa Windows 10” som per automatik ska dyka upp i aktivitetsfältet på datorer med äkta licensierade versioner av Windows 7 eller Windows 8.1. För att appen ska dyka upp krävs att Windows Update är helt uppdaterat. Windows10update

Appen utvärderar automatiskt om datorn är kompatibel med Windows 10 och godkänd för en fri uppgradering till Windows 10. Sedan är det ett par enkla knapptryckningar för att reservera sin egen kopia och avvakta på att installationsfilerna hämtas hem inför morgondagens lansering.

Källa: Reddit

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

11
Leave a Reply

Please Login to comment
11 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
metalmuminpluppenSkuggan777TobbeV-Tjalve- Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Björn S
Gäst
Björn S

Undrar när den magiska gränsen är för att installationen ska gå igång? En enda tidpunkt för hela världen eller följer det datorns tidszon så att den hos oss hoppar igång vid midnatt svensk tid

TobbeV
Gäst
TobbeV

Jag har redan en setup.exe i den mappen….vågar man köra?

/Tobbe

coko
Gäst
coko

Nu börjas det från ms reklamannonser, betala för att slippa skiten. Och det kommer säkert mera i framtiden. Så Gratis var det med det.
Det fina Windows 10. Jag säger Ha

Ps ni kan prova att lägga in ett lite äldre program. Då säger win 10 Ne Ne det får du inte göra.

pege63
Gäst
pege63

Fortfarande kan man inte logga in på sin Bank, FK, för bankid funkar inte back to 8.1 igen då för 3 gng.

Tjoppe
Gäst
Tjoppe

[quote name=”TobbeV”]Jag har redan en setup.exe i den mappen….vågar man köra?

/Tobbe[/quote]

Kan du göra men det kommer inte gå att installera, saknas en fil nämligen 🙂

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Smart drag av MS. Det betyder att inte alla ska försöka tanka samtidigt och alla som har reserverat installationen behöver inte vänta en massa för att tanka ner filerna.

TobbeV
Gäst
TobbeV

[quote name=”Tjoppe”][quote name=”TobbeV”]Jag har redan en setup.exe i den mappen….vågar man köra?

/Tobbe[/quote]

Kan du göra men det kommer inte gå att installera, saknas en fil nämligen :)[/quote]

Helt riktigt 🙂

Tobbe

Skuggan777
Gäst
Skuggan777

[quote name=”pege63″]Fortfarande kan man inte logga in på sin Bank, FK, för bankid funkar inte back to 8.1 igen då för 3 gng.[/quote]

Jag skaffade mobilt bankid för det ofta är strul med vanliga, funkar klockrent oavsett operativsystem, det kanske vore något för dig?:)

Skuggan777
Gäst
Skuggan777

Angående smygutrullning av installationsfiler så har iaf jag fått filer ända sedan en 10:e Juli, dock inte alla filer men ett par mappar skapades då.

pluppen
Gäst
pluppen

Bankid fungerar bra om man laddar ner senaste versionen.

metalmumin
Gäst
metalmumin

Till er som uppdaterat till W10 och har Nvidia:

Det finns en bugg som gör att Nvidia uppdateringar fryser datorn. Oavsett om uppdateringen är från Windows Update eller hemsidan. Inte alla är drabbade.

Lösning:
Gör en System Restore därefter blockera drivrutiner från Windows Update i System>Advanced>Hardware>Driver Installation. Så uppstår inte problemet
igen.

Jag lämnat en bugg rapport till både Microsoft och Nvidia ang. detta så förhoppningsvis kommer det lösa sig framöver.