Enligt jobbannonser arbetar Netflix med att utveckla ett fullfjädrat PC-spel inom action RPG-genren.

Netflix ser ut att ha gått från att pumpa ut mobilspel till sina prenumeranter till att utveckla mer tilltagna, rejäla speltitlar. Företaget grundade nyligen en spelstudio i Los Angeles och enligt jobbannonser leder denna utvecklingen av ett nytt spel för PC-plattformen.

Flera jobbannonser har publicerats och via den som annonsen för en game director står det klart att det rör sig om PC-plattformen. Samt att Netflix överväger live service-tjänster efter att spelet har lanserats. Jobbannonsen för en lead engineer pekar i sin tur på att Netflix siktar in sig på ett actionspel i tredjepersonsperspektiv. Något som kan innebära en speltitel liknande God of War. Annonserna nämner även att erfarenhet med spelmotorn Unreal Engine är något företaget söker hos de som vill ha jobben.

Jobbannonsen för game designer nämner också att personen som får jobbet inte kommer få sin vision tillbakahållen av behovet att designa för intäktsgenerering. Något som kan innebära en avsaknad av mikrotransaktioner och dylikt i spelet. En annan detalj är att Netflix nämner hur den perfekta kandidaten är öppen och bekväm med att utveckla både tävlingsinriktade och samarbetsfokuserade speltitlar. Samt att man letar efter någon som kan skapa en värld ”värdig en Netflix-serie”.

Hur pass resultatet för dessa ambitiösa visioner kommer att bli återstår att se. Spelet är fortfarande i sin vagga och det lär dröja flera år innan vi får veta exakt vad företaget kokar ihop. Samt hur deras intåg på marknaden för storspel kommer att stå sig.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid