Netflix erbjuder flera sätt för användare att få sin streamingupplevelse mer personlig. Bland annat är det möjligt att ändra utseendet på undertexter som visas på plattformen och vi visar dig hur du går till väga.

Är du en Netflix-användare som vägrar använda undertexter när du tittar på film eller serier för att du ogillar utseendet Netflix gett sina undertexter har vi lösningen för dig. Detta tips är även användbart för dig som använder undertexter men som vill göra utseendet mer personligt eller lättare att se och läsa.

Ställ in Netflix undertexter

Användare kan enkelt själva ställa in hur undertexterna ska se ut. Använder du streamingtjänsten via en webbläsare kan du hitta dessa inställningar genom att först gå in i menyn ”Ditt konto”. Sedan scrollar du ner till ”Profil- och föräldrakontroller” och klickar på den profil du vill ändra utseendet på undertexterna för. Nära botten av inställningarna för profilen finns ”Undertextutseende” där du sedan klickar på ”Ändra”.

Väl inne i menyn för att ändra utseendet på dina undertexter hittar du en rad olika val som till exempel typsnitt, textstorlek och ifall man vill att texten ska ha en skugga. Det är även möjligt att ställa in färgerna på både text och skugga för att till exempel få en bättre kontrast för mer lättläst text.

Nu kan du då börja testa olika typsnitt och färger för att hitta en stil på undertexterna som passar dig bäst. Ovanstående bild visar hur denna meny ser ut när vi för första gången går in för att se inställningarna. Nedanstående bild visar hur undertexterna kan se ut om man verkligen inte pumpar bromsen.

Skulle du ångra dig går det alltid att avbryta renoveringen av undertexterna. Skulle du efter ett tag inse att inställningarna inte blev som du tänkt dig och att du hellre använder originalversionen finns det även en knapp för att återställa allt till standardinställningarna.

Svårare än så är det inte! Nu vet du exakt hur du gör för att göra din Netflix-upplevelse så trevlig som möjligt med undertexter som ser ut precis som du vill.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid