NVIDIA visade minst sagt ett stort fokus på Tegra 3 och diskreta grafikkort nämndes inte ens under deras keynote. NVIDIA har inte ett enda kort på 28nm och deras Kepler-arkitektur ute på marknaden, men enligt de senaste uppgifterna ska det första dyka upp under mars eller april.

AMD väntas ha lanserat hela sin Southern Islands-familj under årets första kvartal, och NVIDIA lyser med sin frånvaro. De senaste uppgifterna till VR-Zone säger att företaget inte vill göra en papperslansering, och därför väntar med lanseringen. Från början hade NVIDIA planerat att släppa den första GeForce Kepler första kvartalet, Quadro andra kvartalet och Tesla tredje kvartalet.

De nya planerna från NVIDIA ska se till att deras partners har tillräckligt med kort på marknaden för en så kallad hårdlansering, där tillgången för konsumenter ska vara bättre än från AMD. Stämmer uppgifterna är det mars eller april som gäller för den första högpresterande kretsen som ryktas bli GK104, varpå man lanserar grafikkort i det lägre segmentet därefter. För de som tålmodigt väntar på Intel Ivy Bridge, så verkar NVIDIA inte vara så långt borta.


Relaterade nyheter:

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
McKinleyctrlSwedish BerserkflopperBinaryian Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
this
Medlem
this

Så där ja, nu börjar det dyka upp lite info. Skumt att det inte finns mycket till specs ute än dock. AMD har ju inte mycket till tillgänglighet på sitt 7970 ännu så det försprång man har blir ju inte lika stort om dessa uppgifter stämmer. Frågan är ju dock inte om inte AMD vinner i längden på de förbokningar man lyckas samla in.

Binaryian
Medlem
Binaryian

Att Nvidia helt flyttar all fokus till Tegra-platformen känns lite sådär. Det gynnar ju inte direkt oss konsumenter som har större fokus på grafikkortsdelen.
Dock lär det ju vara som så att det i Nvidias ögon är betydligt bättre avkastning på systemprocessorsidan.
Det lär ju iaf rulla dollartecken i ögonen på folket i AMD-lägret. =P

this: Det är väl iofs inget som garanterar att Nvidia i sin tur kommer ha lagrena proppfulla med kort när deras lansering väl skett heller. AMD kommer nog behålla sitt försprång en bra tid framöver.

flopper
Medlem
flopper

Gäsp :zzz

Svensken
Medlem
Svensken

Spännande! Vi får se hur de presterar.

McKinley
Medlem
McKinley

Kommer detta när Ivy Bridge kommer, då är detta för mig ett givet val.
Hoppas nu bara att kortet kan leverera prestanda i klass med ADM/ATi Radeon HD 7970.

ctrl
Gäst
ctrl

Tror inte prestandan kommer vara dålig på Kepler. Det mest intressanta är om de fått bukt med strömförbrukningen, i förhållande till prestandan.

McKinley
Medlem
McKinley

[quote name=”ctrl”]Tror inte prestandan kommer vara dålig på Kepler. Det mest intressanta är om de fått bukt med strömförbrukningen, i förhållande till prestandan.[/quote]

Med tanke på att GTX 580 presterar ca: 15% bättre med lägre strömförbrukning, har jag svårt att tänka mig något annat då väldigt mycket idag handlar om att skära ner strömförbrukningen.

Och vad gäspar herr Flipper åt?