Nvidias RTX 2000-serie av grafikkort kommer med dedikerade beräkningskärnor för uppgifter som raytracing och dylikt men ett nytt rykte hävdar att kommande RTX 3000-serien tar det hela ett steg längre och utrustas med en dedikerad sidoprocessor för just denna typ av arbetsuppgifter.

Nvidias kommande grafikkortsmodeller ur RTX 3000-serien har blivit en ordentlig snackis den senaste tiden. Dessvärre är det mer eller mindre bara rykten och spekulationer, huruvida någon av dessa uppgifter som cirkulerat faktiskt stämmer återstår att se. Därför rekommenderas en nypa salt tillsammans med den information som inte kommer från officiella källor.

Den senaste spekulationen kring RTX 3000-serien är att Nvidia går in extra hårt på raytracing och de RTX-exklusiva tekniker som introducerades med arkitekturen Turing. Detta då det som hävdas vara bilder på Nvidias nya referenskylare visar en minst sagt udda design. Då referenskylarna ser ut att utrustas med en fläkt på ovansidan och en på undersidan har detta lett till funderingar till grafikkortens uppbyggnad.

Mer specifikt rör det sig om spekulationer kring att grafikkortsserien kan komma att få en helt egen processor för just saker som raytracing. Ett ordentligt kliv framåt jämfört med Turing där RT-kärnor och dylika nya komponenter byggdes in i huvudprocessorn.

 

Denna spekulation kommer från Youtube-kanalen Coreteks som bollar med idén att Nvidias kommande generation av grafikkort kan komma att revolutionera spelgrafik. Detta genom just denna potentiella extraprocessor hos grafikkorten. Hemsidan Notebookcheck påpekar även att Nvidia under år 2018 lämnade in en patentansökan för en teknik som denna. Något som kan peka mot att tillverkaren bollat med denna idé under flera år och det nu kan komma att bli dags för resultaten att hitta sin väg till konsumenter.

Det är värt att påpeka ännu en gång att detta i skrivande stund endast är spekulationer. Nvidia har ännu inte avtäckt sin kommande grafikkortsserie som förväntas nå butikshyllor någon gång under årets andra halva.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Bengt-Arne Johansson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Är ju inte helt omöjligt att det blir en dedikerad raytracing-processor, men att hänvisa till att kyllösningen ger en hint till det visar endast på famlande efter en nål i en höstack.
Det visar snarare att personen inte kan ett skit om kylning, då förslaget på placeringen av den dedikerade kretsen skulle betyda noll ”0” kylning av den samma.

Låter som en efterkonstruktion för att styrka sin fantastiska teori, varken mer eller mindre.