Medan till och med jättar som Intel saktas ner av en marknad som går från den traditionella persondatorn och mer mot mobila enheter som surfplattor och smartphones så visar Nvidia upp starka siffror jämfört med föregående räkenskapsår, med 30% vinstökning och rekordhög marginal.

Nvidia har nu visat upp siffrorna för det första kvartalet ur räkenskapsåret 2014, som uppvisar en betydligt mer munter trend än många konkurrenter. Medan både omsättning och nettoinkomst har minskat från förra kvartalet så uppvisas en imponerande tillväxt från förra året.

Omsättningen landade på 954,7 miljoner dollar, en ökning på 3,2% från samma kvartal föregående år. Under samma period ökade vinsten med imponerande 29% till 77,9 miljoner dollar. Trots att utgifterna ökat med 11,6% så kan Nvidia påvisa en vinstmarginal som ökat med 4,2 procentenheter från föregående år till 54,3% – en rekordhög marginal för företaget.

Grafikkretsarna är vad som levererat mest vinst, och främst är det grafikkort baserade på Kepler-arkitekturen som tjänat in en rejäl hacka åt företaget. Delvis har försäljningen gått imponerande bra på den annars krympande PC-marknaden, men även servrar, superdatorer och den molnbaserade plattformen GRID har bidragit med sin beskärda del till kassan.

”Kepler is capturing share among gamers, strengthening our workstation and supercomputing segments, and will fuel new growth opportunities for our GRID server graphics solutions. With Tegra 4 devices and Tegra 4i certification on the way, we’re gearing up to return to growth in the second half.”

Försäljningen av de ARM-baserade Tegra 3-systemprocessorerna har dock saktat ner något, vilket företaget hoppas vända med den kommande uppföljaren Tegra 4. Nvidia siktar också på en ljusare kvartal-till-kvartal-ökning till nästa rapport, och räknar med att öka omsättningen till 975 miljoner dollar med bibehållen vinstmarginal.

Den detaljerade kvartalsrapporten finns att läsa på Nvidias hemsida här.

Relaterade nyheter:

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid