Det röda laget har färdigställt den roadmap som vi fick en försmak av under GDC, med planer för nya anslutningar och minnestekniker.

I en nytt urklipp från ett av AMD:s bildspel visar företaget några av sina planer tre generationer av kommande grafikkretsar. Närmast ligger Polaris med flest detaljer – serien släpps i år i form av två grafikkretsar, Polaris 10 och Polaris 11, och blir AMD:s första grafikkretsar med 14-nanometersteknik och stöd för de nya bildanslutningarna HDMI 2.0 och Displayport 1.3. Däremot kan vi inte räkna med högbandbreddsminne (HBM), utan Polaris förväntas ligga kvar på GDDR5 och i viss utsträckning GDDR5X – den punkten detaljeras dock inte i bilden.70a

HBM2 nästa år – och någonting nytt 2018

Nästa år följer Vega, som blir den regelrätta uppföljaren till nuvarande Fury-serien i entusiastsegmentet, och här är det bland annat den nya minnestekniken HBM2 som är i fokus. Dock syns inga ytterligare detaljer om arkitekturen eller andra funktioner som kan introduceras med Vega. Året därefter, 2018, är det dags för Navi, vars enda offentliggjorda egenskap är ”NextGen Memory”. Exakt vad det innebär är oklart i nuläget, men det kan röra sig om en tredje generations HBM eller en annan minnesteknik.

Mycket av den här informationen är punkter som vi har känt till sedan tidigare, antingen officiellt eller via rykten, men om inte annat så talar en bibehållen roadmap om att företaget åtminstone inte räknar med några förseningar vid det här laget.

Annons

För att hålla dig uppdaterad om nästa generations grafikkretsar kan du följa våra kontinuerligt uppdaterade samlingsartiklar, där vi dynamiskt fyller på med den senaste informationen om AMD Polaris, AMD Vega och Nvidia Pascal.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid