Oculus VR och dess flaggskeppsprodukt Oculus Rift har skalat upp sin verksamhet markant sedan Facebook köpte upp företaget tidigare i år, så frågan många ställer sig är när en konsumentlansering kommer äga rum. I en intervju menar företagets VD att en lansering bara ligger månader bort.

Det har spekulerats ivrigt kring när Oculus Rift till slut kommer lanseras för konsumenter, inte minst i samband med att företaget fått rejäla resurser sedan de köptes upp av Facebook och nya prototyper och utvecklarkit har producerats i högre takt. Hittills har Oculus dock inte velat dela med sig av något lanseringsdatum.

Lansering inom ett år?

Under en konferens på Web Summit i Dublin har nu företagets VD Brendan Iribe tagit bladet från munnen, även om vi fortfarande inte har fått ett exakt datum. Iribe meddelade att en lansering ligger ”månader, inte år borta” – vilket antyder att en lansering kan ske någon gång under nästa år.

”We’re all hungry for it to happen. We’re getting very close. It’s months, not years away, but many months. We don’t want it to be four or five years. We’re eager for this to happen.”

Iribe menar att den tredje prototypen av Oculus Rift, med kodnamnet Crescent Bay, nästan är färdigställd nog för en konsumentlansering. Crescent Bay bygger vidare på flera av uppgraderingarna som introducerades med Crystal Cove, den prototyp som presenterades inför CES 2014 i januari och som förde med sig högre upplösning, bättre skärmpanel och bättre rörelseigenkänning.

Den nya Oculus Rift-prototypen – Crescent Bay

Troligtvis kommer vi få se ytterligare en uppgradering i upplösning innan produkten är färdig för lansering, inte minst då mobiltelefoner med 2 560 x 1 440 pixlar blir vanligare på markanden och den nuvarande generationens utvecklarkit faktiskt använder sig av en mobilskärm från Samsung.

Vi ser fram emot att se vad Oculus kan göra med Oculus Rift under de kommande månaderna och hur VR-marknaden som helhet kommer gå framåt under nästa år. Förhoppningsvis kommer vi kunna klämma på en färdigställd konsumentprodukt inom ett år, och av mycket att döma kommer Oculus lansering markera det riktiga startskottet för virtuell verklighet i hemmet.

Källa: The Next Web via Electronista


Relaterade artiklar

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Christoffer SCarl HolmbergRebellion Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Rebellion
Medlem
Rebellion

Men nej hetsa inte ut den. 1080p per öga är ett minimumkrav, 720p är inte en tillräcklig upplösning idag. Särskilt inte när man har bilden nära ögonen.

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”Rebellion”]Men nej hetsa inte ut den. 1080p per öga är ett minimumkrav, 720p är inte en tillräcklig upplösning idag. Särskilt inte när man har bilden nära ögonen.[/quote]

Den nuvarande Oculus Rift har inte 720p, så det är ingen större risk. Oculus har även poängterat att komfort, bildkvalitet och att motverka illamående är de största hindren och att man inte planerar att stressa ut produkten innan de punkterna är acceptabla 🙂

Christoffer S
Gäst
Christoffer S

Fy fan va fett en Rift med Arma III kommer bli 😀