Efter en längre tids avsaknad kommer speltiteln Cyberpunk 2077 att återvända till Playstation Store. Dock kommer det med en rekommendation att lämna den åldrande spelkonsolen Playstation 4 om spelet ska avnjutas på konsol.

CD Projekt REDs speltitel Cyberpunk 2077 möttes av minst sagt blandad kritik vid lansering. Efter flera år av hype, häftiga speltrailers och dylikt stod det snabbt klart att spelet led av otaliga buggar, stora som små. Även prestandan varierade avsevärt mellan system och för vissa var det så gott som totalt ospelbart.

För cirka sex månader sedan togs Cyberpunk 2077 ned från Sonys digitala spelbutik Playstation Store. Detta på grund av spelets prestandaproblem och många buggar vid lansering. Något som fick Sony Interactive Entertainmein (SIE) att temporärt lägga dess distribution på hyllan.

Annons

Nu har spelets utvecklare CD Projekt RED bekräftat att spelet kommer att bli tillgängligt på Sonys spelbutik igen från och med den 21 juni. Sony å andra sidan har däremot gjort en egen rekommendation för den som vill spela Cyberpunk 2077 på Playstation.

En talesperson för Sony ska till Engadget ha nämnt hur användare av Playstation 4 fortfarande kommer att uppleva prestandaproblem med spelet. CD Projekt RED fortsätter att sakta men säkert uppdatera spelet med buggfixar och prestandaförbättringar. SIE rekommenderar dock att användare väljer antingen Playstation 4 Pro eller Playstation 5 om spelet ska spelas på Playstation.

Huruvida detta är säljsnack från Sonys sida för att få över användare till sina nyare konsoler eller en godhjärtad rekommendation återstår att se. Playstation 4 är trots allt en åtta år gammal spelkonsol med märkbart lägre prestanda än sitt Pro-syskon. Playstation 4 Pro kommer med en 30 procent högre klockfrekvens på dess processorkrets och grafikkretsen här erbjudet en beräkningskraft på upp till 4,2 TFLOP. Jämfört med 1,84 TFLOP hos originalkonsolen.

Annons

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid