Lagringstillverkaren Qnap har nu offentliggjort HD Station för sin senaste serie av nätverksanslutna lagringsenheter. Det är tillverkarens TS-x69L och TS-x69 Pro serier som genom en mjukvaruuppgradering erbjuder både webbläsare och mediastyrning med XBMC.

Precis som tv-apparater och mobiltelefoner börjar våra externa lagringsenheter få bredare funktionalitet. Nu hoppar Qnap på mediatåget och tillkännager HD Station, en uppdatering för sina senaste serier av NAS-enheter där man tryckt in dedikerad mjukvara i form av XBMC, Youtube och webbläsaren Google Chrome.

Qnap har börjat rulla ut sin uppdatering för tillverkarens senaste serier av NAS-enheter, TS-x69L och TS-x69 Pro. Under skalet på dessa enheter hittas en förhållandevis kraftfull dubbelkärnig Intel Atom-processor på 2,13 gigahertz och NAS-enheterna kommer påpassligen även med en HDMI-utgång som kan kopplas direkt till en tv eller kompatibel receiver.

– HD Station är en gratisfunktion som ger QNAP-innehavarna möjlighet att njuta av Full HD-material hemma genom att enkelt koppla Turbo NAS-servern till platt-TV:n via en HDMI-kabel. Utöver att kunna köra film och bilder har HD Station flera applikationer som t.ex. Google Chrome och YouTube, så att användaren kan surfa på internet och titta på videoklipp på TV:n med större visuell komfort än på datorskärmen. HD Station förvandlar Turbo NAS-enheten till ett allsidigt multimediecenter som kan krydda vardagen med underhållning i särklass, säger Jason Hsu, produktchef på QNAP.

Tanken är att användare mer eller mindre ska kunna slopa sin dedikerade mediadator och istället låta Qnap inte bara lagra alla media utan även sköta uppspelningen av densamma. Qnap har skräddarsytt en version av XBMC 11.0 för sina NAS-enheter och tanken är att även släppa uppdaterade versioner av både webbläsaren Chrome och XBMC på kontinuerlig basis.

qnap_remote

Applikationerna kan startas direkt från enhetens gränssnitt och stödjer Qnaps egen fjärrkontroll eller för den delen den klassiska Windows Media Center Remote och Keyboard som används i många mediadatorer idag. Qnap har även utvecklat fjärrkontrollsappar för Ios och Android för att styra enheten med din smartphone eller surfplatta.

Qnap säljer sina NAS-enheter med 2, 4, 5, 6 eller 8 hårddiskplatser och priserna börjar på 3 800 kronor.


3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Danne980Anders Nilsson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Clarence Hogland

Steam Big Picture
XBMC
Boota rakt in i fullscreen.
Så slipper man harva runt med en massa hemma pulat. Samt att man faktiskt får nytta utav sina äldre dator prylar som har en förmåga att ligga och skräpa.

Anders Nilsson
Medlem

Detta är jag fruktansvärt taggad på.
Nu gäller det bara att få råd till en vettig Qnap-enhet :p

Danne980
Medlem
Danne980

Och varför skall man ha en sån här i stället för en liten htpc? Verkar inte vara billigare har lite sämre funktionalitet etc….