Nvidia sägs återuppta produktionen av RTX 3080 12 GB då företaget just nu sitter på för många osålda GA102-grafikprocessorer. Detta endast två månader efter att produktionen avslutats.

Både Nvidia och AMD har sagts ha något av en uppförsbacke inför lanseringarna av nästa generations grafikkort. Detta efter att produktionsproblemen börjat åtgärdas och kryptovalutornas krasch. Dessa två variabler ska ha resulterat i att företagen just nu sitter på fler osålda grafikprocessorer och grafikkort än man förväntat sig.

Nu menar Twitter-läckaren MEGAsizeGPU att Nvidia ska återuppta produktionen av Geforce RTX 3080 12 GB i ett försök att kränga så många av de osålda grafikkorten som möjligt. Trots att Nvidia avbröt produktionen av grafikkortsmodellen för knappt två månader sedan.

Skillnaden mellan RTX 3080 12 GB och vanliga RTX 3080 är inte endast två gigabyte extra videominne. Modellen kommer även med 8 960 CUDA-kärnor jämfört med 8 704. Den har även en bredare 384-bit bred minnesbuss istället för 320-bit. Vi ser däremot också ett något högre TDP-värde på 350 W istället för 320 W.

Medans detta fortfarande inte är mer än ett rykte vore det inte helt förvånansvärt om Nvidia väljer att göra allt för att bli av med komponenter för RTX 30-serien. Arkitekturen Lovelace och RTX 40-serien förväntas lanseras om cirka två månader. En drös osålda komponenter till föregående generation känns inte som något som låter alltför lockande.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid