Som ett svar på Nvidias prissänkning av Geforce RTX 2060 ryktas AMD öka specifikationerna för den kommande grafikkortsmodellen RX 5600 XT inför dess lansering.

Under CES 2020 avtäckte AMD sin kommande grafikkortsmodell RX 5600 XT som planeras nå butikshyllor under morgondagen. Nvidia valde att svara på AMD:s nyligen avtäckta krigare för mellansegmentet med att sänka prislappen för sin egen grafikkortsmodell Geforce RTX 2060.

Detta svar från Nvidia ser inte ut att ha överraskat AMD allt för mycket. I alla fall om det senaste ryktet visar sig stämma. AMD hävdas ha ökat klockfrekvenserna för både grafikprocessor och grafikminne hos den kommande modellen.

Detta rykte härstammar från HKEPC som kikat på specifikationerna för RX 5600 XT AMD listade under CES-presentationen. Dessa specifikationer jämfördes sedan med vad partnertillverkaren Sapphire listat för grafikkortsmodellen 5600 XT Pulse. Här kan vi klart och tydligt se högre Game Clock och Boost Clock listas för grafikkortsmodellen grafikprocessor. Även dess videominne har listats som snabbare 14 Gbps jämfört med tidigare 12 Gbps.

Sapphires modell listas inte som en fabriksöverklockad variant. Detta är då vad som fått detta rykte att få momentum online. Med dessa ökade klockfrekvenser som AMD trots allt inte har bekräftat officiellt inför morgondagens lansering kommer även ökad strömförbrukning. Radeon RX 5600 XT listades till en början med ett TDP-värde på 150 watt (W). Något som nu ska ha ökats till 160 W för den något mer högpresterande iterationen.

Som tidigare nämnt har AMD inte bekräftat dessa BIOS-uppdateringar med de uppskruvade klockfrekvenserna. Grafikkortsmodellen lanseras under morgondagen så det lär inte ta allt för lång tid innan vi får svar på dessa uppgifter.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid