Intel Core i3-7350K, den lilla i3-processorn som ska slå över sin viktklass kommer inte att lanseras samtidigt som Core i5-7600K och Core i7-7700K.

Intel har fått datorentusiaster, inte minst de med snävare budget, sugna på den kommande Kaby Lake processorn Intel Core i3-7350K. Den dubbelkärniga processorn med Hyper Threading och överklockningspotential kommer dock inte att lanseras tillsammans med de allra första Kaby Lake-processorerna.

När processorn kommer att lanseras är vid skrivande stund okänt. Det kan hända att vi får vänta till när Pentium- och Celeron-typerna av Kaby Lake-baserade processor dyker upp på marknaden innan vi får se den överklockningsbara i3-processorn.

Två kärnor med fyra trådar

Intel Core i3-7350K kommer utrustad med två kärnor och fyra trådar, 4 megabyte L3-cache och ett TDP-värde på 91 watt. Det är den första i3-processorn som har upplåst multiplikator och fullt stöd för överklockning. Direkt ur lådan så har processorn en klockfrekvens på 4,2 gigahertz (GHz). Något som med hjälp av en redig processorkylare uppges gå att skrämma upp till cirka 4,8 – 5,0 GHz.

Intels förfining av 14 nanometer FinFET tillverkningsprocessen verkar ha gett utbetalning när det gäller klockfrekvenser. Dock är det inte bara guld och gröna skogar för att man pratar om högre klockfrekvenser. Kommande Core i7-7700K till exempel kommer med 200-300 MHz högre klockfrekvenser än sin Skylake-föregångare i7-6700K.

När Intel planerar att lansera Core i3-7350K står alltså oklart för tillfället. Priset förväntas landa på cirka 1 800 kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid