Samsung har fått en flygande start på smartphoneåret 2011 och deras flaggskepp Galaxy S II har sålt som smör i solsken. Nu börjar så ryktena om företagets första 3D-kapabla smartphone surra allt mer frekvent. Samsung Galaxy 3D kan bli namnet på telefonen som ska ta upp kampen med bland annat LG Optimus 3D och HTC Evo 3D under hösten.

Samsung har ännu inte släppt någon officiell information kring en eventuell 3D-kapabel smartphone. Men att man arbetar på en telefon med stereoskopisk 3D-skärm är knappast någon högoddsare. De senaste uppgifterna, som likt alla obekräftade rykten ska tas med en nypa salt, pekar på att telefonen byggs på liknande grundkomponenter som just Galaxy S II.

Google Android 2.3 sägs bli operativsystemet och skärmen ska precis som i kraftfulla 2D-syskonet mäta 4,3-tum. Vilken panel man använder sig av är oklart, men det lutar ”tyvärr” åt en LCD-baserad modell. Processorn ska vara Samsungs egna Exynos 4210 på 1,2 GHz och som väntat ska det finnas MHL eller HDMI-utgång för uppspelning av 3D på skärmar och TV-apparater.

Om Samsung Galaxy 3D verkligen rör sig i kulisserna och när den nya 3D-telefonen i så fall kan tänkas lanseras är än så länge oklart.

Källa: Ubergizmo

Relaterade nyheter:

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid