Samsung har länge haft en böjbar AMOLED-skärm under utveckling som de även säger är ”oförstörbar”. Utvecklingen har kommit till det stadie när det är dags att börja hitta ut i konsumentprodukter, och den nya skärmtekniken får namnet Youm.

Var namnet Youm härstammar från, eller om det ens har någon speciell betydelse är ännu oklart utan allt som framkommer är att den nya skärmen får det namnet. Företaget har skickat in en patentansökan på det nya varumärket, som bör gå igenom såvida inget annat företag bestrider det.

Samsung_Youm

Youm har sina rötter i OLED-tekniken, och det som skiljer dem båda åt är att Youm kommer använda sig film istället för glas. Detta ska göra skärmen tunnare, lättare och så gott som oförstörbar. Allting går att förstöra med tillräckligt mycket vilja och våld, men i tidigare demonstrationer med prototyper av skärmen från Samsung har de misshandlat skärmen med hammare utan att skada den.

Den första flexibla AMOLED-skärmen väntas har storleken 4,5-tum med upplösningen WVGA (800 x 480), med en tjocklek på endast 0,3 millimeter. Även skärmar med den högre upplösningen WXGA (720 x 1 280) ska vara under utveckling, men det är ingenting Samsung demonstrerat offentligt ännu. Skärmen väntas gå in i massproduktion under årets andra kvartal, för att senare under året hitta in i konsumentprodukter. Det ryktas om att Samsung själva kommer släppa en telefon baserade på den nya tekniken senare i år, men mer detaljer än så har vi inte i skrivande stund.

Källa: OLED-Display


Relaterade nyheter:

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
S0urcerr0RTintinflopper Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
flopper
Medlem
flopper

yum 😆

Tintin
Gäst

jo uhm….

Jag vill ha ett ekolod med en 10′ sådan här skärm där skärmen är borttagbar och tunn som ett tjockt papper ungefär.

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Om Samsung beter sej lika ”äckligt” som dom gjorde med AMOLED så kommer jag bojkotta företaget. Med äckligt menar jag att Samsung o LG håller tekniken för sej själva.”Jag tycker” att samsung har levt på en jäkla massa teknik av andra företag (som dom fått köpa) och nu använder i alla sina mobiler/elektronik produkter, men när dom själva uppfinner någonting så delar dom inte med sej. Dom håller produktionen på en så låg nivå att ”det bara räcker” till dom själva.Antagligen är det därför vi inte ser Super-AMOLED skärmar i andra företags produkter, och när vi ser det så är… Läs hela »