E-sportslegenden Heaton fortsätter sitt korståg för att på e-sporten accepterad ute i våra folkhem, senast var han hos TV4 och pratade e-sport i nyhetsmorgon.

Emil “Heaton” Christensen är allt annat än okänd när man pratar svensk e-sport. Han har på senare tid börjat trycka på ordentligt för att diskussionen kring just e-sport ska tas med allvarligt. Diskussionen kring e-sport och om det ska klassas som en riktig sport eller ej börjar ta fart ordentligt. Heaton är i spetsen och försöker få Riksidrottsförbundet att erkänna e-sport som en sport.

Nyligen skrev han en krönika i Metro om att tävlingsinriktat datorspelande faktiskt är en riktig sport. Han var även och hälsade på oss på kontoret, käkade lite bullar och pratade e-sport och lite därtill.

Nu har han då även besökt TV4 Nyhetsmorgon tillsammans med Paula ”Fenjima” Manrique för att fortsätta föra frågorna kring e-sport framåt.

E-sport populärare än OS i USA

Christensen visar även hur e-sporten har växt explosionsartat på bara några år. 2015 så omsatte e-sporten hela 3 miljarder svenska kronor. Under Olympiska Sommarspelen 2016 i Rio så var det fler människor i USA som följde e-sport online än det var folk som kollade på sändningarna från Rio.

Sverige har hamnat på efterkälken när det gäller acceptans av e-sport. Medans Riksidrottsförbundet accepterar andra sporter som till exempel Dart så lämnas e-sporten ute i det kalla.

Intervju: HeatoN snackar möss, esport och käkar bullar

Lägsta pris på Prisjakt.nu

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Kurt I. Kuvös Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Har blivit lite fel angående benämningen av denna aktivitet, rätt benämning är:
E-lek
Låt oss kalla det för dess riktiga namn i fortsättningen, bara för att det råkar vara pengar inblandade innebär inte att det får automatisk sport-status.

Kurt I. Kuvös
Gäst

Jag vill inte mata trollet men visst vet du att t.ex. Svenska Idrottsförbundet ”erkänner” saker som (samtliga tagna från ”Idrotten i Siffror 2015” http://www.rf.se/globalassets/riksidrottsforbundet/dokument/statistik/rf_idrotten_i_siffror_2015.pdf) ”Yoga/meditation/qigong/avspänning o.d.”, ”bowling”, ”boule”, ”frisbee”, ”bilsport”, ”skyttesport”, ”bangolf”, ”fllygsport”, ”biljard” och av någon ogudaktig anledning ”dart” och ”varpa”? Om dart skall räknas som sport bör nog Counter-Strike också göra det. Ja, om man i min mening inte är ett innehållslöst troll enbart ute efter en reaktion. Men då är man aftonbladet och dylikt click-bait personifierad och det hoppas jag att du ej är. Skall vi låtsas att vara intellektuella en stund är det närmsta man kan… Läs hela »