Vi har redan sett udda moddningslösningar i GPU Classic där bland annat Frankensteins avkomma stoltserat framför kameran. Under en av årets sista livesändningar kommer vi få se ännu en udda lösning, denna gång är det Henry ”ME4ME” de Kruijf som byggt ett dedikerat expansionskort vars enda uppgift är att hysera en extra kraftig strömförsörjning.

När vi inför SMPC2010 öppnade upp för hårdvarumodifiaktioner i tävlingsgrenen GPU Classic visste vi verkligen inte vad som väntade. Mer än en deltagare har i år gått bananas med lödkolven och från ett CrOOs GeForce 8400 GS-monster har vi ikväll möjlighet att stifta bekantskap med en till synes mer finkomponerad lösning.

Henry var inte nöjd med spänningsdelen på sitt GeForce 8400 GS och byggde helt sonika ett separat kretskort med en kraftfullare strömförsörjning som kopplades in direkt mot grafikkortets GPU och minneskretsar. Denna grafikkorts-sandwich gav också betydligt bättre prestanda än grafikkortets vanliga spänningsdel, tyvärr avslöjar Henry att hans genomarbetade modifikation begränsas av grafikkretsen oförmåga att arbeta i spänningar över 1,65V. Oavsett får Henry, precis som Oscar, en stjärna i kanten för sina försök att pressa ut det allra sista ur sina grafikkort.

henrypsu2 henrypsu

Vilka resultat Henry stannar på i årets mästerskap får vi veta inom kort då vi i eftermiddag har nöjet att följa Henrys grafikkorts-sandwich in action i en ny livesändning där följande hårdvara kommer att användas.

  • Gigabyte 8400GS 
  • MSI Xpower 
  • Intel 980X 
  • 1GB Kingston hyperX
  • PC P&C 750W
  • Dubbel extern spänningsdel som både matar GPU och minne
  • Kapacitet att köra 1V upp till 4.4V (Standard 1,04V GPU, 1,8V minne)

Följ Henrys livesändning här nedan efter kl. 15.20

UPPDATERING: Även Oscar ”CrOOs” Cruuse sänder live inför slutspurten och här nedan går det att följa Oscar som för närvarande ligger 5:a i GPU Classic för närvarande.

Följ slutspurten i SMPC2010 i vår livechatt från kl. 18.00-20.00.

Fina vinstchanser för alla som deltar i SMPC2010!

För er som registrerat er i SMPC2010 kan vi påminna om att vi har ytterligare två utlottningspriser kvar i tävlingen. Ett In-win Commando 1 500 watts nätaggregat som lottas ut bland alla deltagare som överklockat live under årets tävling.

Samtidigt som ALLA deltagare som skickat in ett resultat i årets SM har en chans att vinna ett Gigabyte GeForce GTX 460 Super Overclocked. Så se till att få fram ett giltigt resultat i tävlingen och var med i utlottningen.

För dem som är mer intresserade av årets mästerskap finns här nedan ett flertal artiklar om överklockning och SMPC2010.

gigabyte.logga
2
2
futuremark-logga 2

8
Leave a Reply

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
phudenCalatheaSnorchCrOOsAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Per SJöberg
Medlem
Per SJöberg

Shit grabbar det är svettigt som fan. Får nog ta mig en liten stärkande för att klara nerverna.

CrOOs
Medlem
CrOOs

Nu dog batteriet i telefonen så vi får tacka för oss 🙂

Snorch
Medlem
Snorch

Så här gjorde jag själv:
[imgcomment image[/img]
Använde de där lilla kretskortet jag postade i ”vad har du gjort idag”-tråden, fast bytte ut transistorn mot två mosfet istället. Lite lagomt användarvänligt då mosfeten sitter oisolerad på kylflänsen så den har 5V över sig, men lyckades inte kortsluta den så allt fungerade fint. 🙂

CrOOs
Medlem
CrOOs

Goahh, det där är burtalt:), men du tog ändå inte mina 179% ;).

[IMGcomment image[/IMG]

Snorch
Medlem
Snorch

Nej hade först inte tänkt vara med alls men fick tag på grafikkortet bara för några dagar sedan. Först igår provade jag lite mer seriöst och nu idag lyckades jag efter många om och men få 175%. Den separata strömförsörjningen modifierades i sista sekund nästan, när jag först testade den på kortet var det knappt en timme kvar. 😉Hade minnet på 1MHz lägre först och när jag fick den på 478MHz missade jag att spara skärmdumpen. Med 5 minuter kvar fick jag till 478MHz igen och då var det bara skynda sig, så i jäktandet har jag säkert glömt något… Läs hela »

Marcus Heinemo
Medlem

Mängder med saker att dra lärdom av vad gäller dessa 84gs 🙂 Jag föreslår en samlingstråd där vi går igenom våra moddar med närbilder.

Snorch, minnena skalade inte med spänning egentligen… men skillnaden på 1.9 vs 2.3-2.4 var jätteostabilt vs ostabilt 😛 skulle säga att 478 var max för mina minnen med, men våldade igenom 497 utan tanke på kortets hälsa. Vilken kan sägas vara diskutabel i dagsläget.

Per SJöberg
Medlem
Per SJöberg

Ja snorch det var lite störigt att du seglade förbi med ynka en (1) mhz på minnet där i slutstunderna 🙂 Fick själv bara minnet över 477 om jag sänkte frekvensen gpun. Fick kämpa för att få till 1150/477 vilket var med nöd och näppe.