Välkommen till Byte Size! Där vi sammanfattar de små nyheterna från veckan. Denna veckan fortsatte Intel Alder Lake att läcka. Nu får vi se mer av den bärbara versionen och Valve har en uppdatering av Steam på gång för att ge Steam Decks nya mjukvara till fler.

 

Intel Alder Lake-P stångas med AMD – blandade resultat

Vi har tidigare skrivit om lovande resultat för Alder Lake på desktop. Nu får vi se de första resultaten från arkitekturens bärbara alternativ, Alder Lake-P. De tidiga resultaten kommer från en version med 14 kärnor och en med 8. Resultaten pekar mycket riktigt på bra prestanda över en kärna, i detta fallet 20 procent högre än vad AMD kan leverera. AMD Ryzen 5800H ser dock ut att fortfarande ligga steget före över flera kärnor.

Läs mer på Tom’s Hardware.

 

Microsoft Flight Simulator visas för nya Xbox

I veckan fick vi en första titt på Microsoft Flight Simultor för Xbox. Videos och screenshots visar spelet med både Xbox Series X och Series S. Titta och njut!

 

Prova Steam Decks nya gränssnitt

En liten nyhet från introduktionen av den portabla speldatorn Steam Deck, är att Steams läge för soffspelande, Big Picture, ersätts. Det nya gränssnittet blir ett utmärkt tillfälle för Valve och kunder att testa det nya gränssnittet innan hårdvaran slätts till spelares händer.

Läs mer hos PCMag.

 

OnePlus Nord 2 har OP 9-kamera och MediaTek-chipset

I mobilvärlden gjorde OnePlus sitt första avsteg från Qualcomm. I den nya mellanklassmodellen, Nord 2, är det istället MediaTek som gäller. Dimensity 1200-AI ska leverera prestanda i klass med Qualcomm Snapdragon 870 och gör det gissningsvis för en billigare peng.

Läs mer på vår systersajt Surfa.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid