Strul med produktionen och få Vega-baserade grafikprocessorer hos partnertillverkare skapar problem för AMD, nu ryktas det att Gigabyte skipper Vega 64 helt.

AMD har haft stora problem med att leverera tillräckligt många enheter av deras nya GPU:er baserade på arkitekturen Vega. Nu verkar det som att flertalet partnertillverkare har börjat vela mellan att vänta på tillräckligt med enheter från AMD, eller att helt enkelt inte anpassa sina kylarlösningar alls för den nya grafikarkitekturen.

Det är Tom’s Hardware (tyska) som rapporterar att ny information ska ha kommit fram om att tillverkaren Gigabyte nu sägs bestämt sig för att inte lansera ett Gigabyte eller Aorus-märkt grafikkort baserat på AMD:s Vega 64.

Så som det ser ut just nu så har Gigabyte inga planer på en Vega 64-modell, men överväger fortfarande att någon gång lansera modeller baserade på den nedskalade varianten, Vega 56.

Även tillverkaren MSI sägs nu tveka på om Vega är något att satsa på. Enligt rapporten från Tom’s Hardware ska båda tillverkarna nu vara mer fokuserade på Nvidias Geforce GTX 1070 Ti som sägs lanseras under oktober månad.

Partnertillverkade Vega-kort på väg, men när?

AMD har exklusivitetsavtal med tillverkarna XFX, Sapphire och PowerColor, alla tre har enligt en tidigare rapport från Tom’s Hardware bekräftat att man arbetar på skräddarsydda Vega-baserade grafikkort. PowerColors modeller (eller modeller) förväntas gå in i massproduktion i början av november månad.

Än så länge är det endast Asus som visat upp en partnertillverkad grafikkortsmodell baserad på Vega. Denna utrustad med tillverkarens Strix-kylare, dock utan något satt lanseringsdatum.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
JBFredric Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
JB
Medlem
JB

Bara att beklaga de som inte hakade på 5090-priset, för ett kort, som med senaste drivrutinerna och rätt Custominställningar (Radeon Settings/Wattman, gärna kompletterat med justering av FRTC) ger utmärkt prestanda (bästa pris/prestanda!) /jb

Fredric
Gäst
Fredric

Dela gärna vilka settings. Inväntar ivrigt min Alphacool till min tuggande Vega för betydligt bättre temperaturer!

JB
Medlem
JB

Gärna, men notera, det är ingen garanti att dessa sättningarna fungerar i alla spel! Förutom FRTC (Frame Rate Target Control) så tar jag inte med andra sättningar än de i Wattman (finns ju ett antal sättningar i Radeon Settings – se vidare i länk). Här är två länkar som kan vara bra att ha tillgång till: http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/DH-012.aspx http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/DH-020.aspx Sätt FRTC till den högsta Freesyncfrekvensen som din bildskärm är specad till, två exempel: För Samsung C27F390 är det 72Hz, sätt FRTC till 72 FPS För AOC G2770PF beror det på om det är DP eller HDMI som används, värdena blir 144… Läs hela »