Sponsrat – Denna artikel presenteras av Huawei
In-ear, on-ear eller over-ear? Det finns många olika modeller av hörlurar att välja mellan och det kan vara svårt att veta vilka du ska välja. Vi går igenom de vanligaste varianterna och hjälper dig välja rätt!

Att hitta rätt hörlurar kan vara en riktigt utmaning och vad är egentligen det bästa ljudet? Svaret på båda dessa frågor är högst personlig och de hörlurar som passar en person kan sitta dåligt på en annan. Det bästa ljudet är lika subjektivt och vi alla gillar olika ljudbilder. En del vill ha mer bas, andra mer diskant etc.

I denna artikel så kommer vi kika närmare på de tre vanligaste hörlur-modellerna som finns idag. Vi förklarar vad som skiljer dem åt och guidar dig i rätt riktning till vilken typ av hörlur som passar dig bäst!

In-ear

Som namnet antyder så sätter eller hänger du i denna typen av hörlur i hörselgången. De kan hänga fritt eller hållas på plats med en rund kudde av gummi eller silikon. För att in-ear-hörlurar ska uppnå bästa möjliga ljud och i synnerhet kunna återge bastoner är det viktigt att de sluter tätt i hörselgången.

Huawei FreeBuds 4i har stöd för aktiv brusreducering vid både vid musik och samtal. Det gör att du både hör bättre vad andra säger men också att du hörs bättre även i bullriga miljöer.

I och med att in-ear-hörlurar med gummi/silikonkuddar ska sluta tätt i hörselgången ger de en “hörselpropp-effekt” så du inte längre hör omvärlden lika väl. Mer avancerade in-ear-hörlurar har idag mikrofoner som erbjuder både brusreducering och så kallat “awareness mode”. Det vill säga att mikrofonerna kan släppa in ljud från omgivningen. Det gör att du kan höra vad andra säger eller höra trafik ute på löprundan även fast du har hörlurarna i dina öron.

In-ear med kuddar passar dig som vill ha

  • en hörlur som sluter tätt i örat
  • ett fylligt ljud med djupare bas
  • hörlurar som är smidiga att ta med sig
Huawei FreeBuds Pro har både intelligent aktiv brusreducering som kan känna av omgivningen samt medvetet läge som gör att du kan vara uppmärksam på vad som händer omkring dig.
Samtliga In-Ear-hörlurar från Huawei kommer med flera storlekar av silikonkuddar. Använd AI Life-appen för att hitta den rätta storleken för just dig och få den bästa möjliga ljudupplevelsen. AI Life-appen finns tillgänglig för både iOS- och Android-telefoner.

Det finns också In-ear-hörlurar utan gummi/silikonkudde. De ger inte någon “hörselpropp-effekt” utan sitter mer avslappnat i ytterörat, vilket vissa personer föredrar. Det gör också att du hör mer av omvärlden och vad som händer runt omkring dig.

Dagens mer avancerade in-ear-lurar utan kuddar hörlurar erbjuder likt varianter med kuddar även dem brusreducering och funktioner som förstärker ljud från omgivningen.

In-ear utan silikon/gummikudde passar dig som vill ha

  • en hörlur som hänger i örat
  • ett fylligt ljud men också höra omvärlden på ett naturligt sätt
  • hörlurar som är smidiga att ta med sig
Huawei FreeBuds 4 väger endast 4,1 gram styck och hängs lätt i örat. Trots att de saknar silikonkuddar så har FreeBuds 4 en aktiv brusreducering  och ”adaptive ear matching” som hjälper dig filtrera buller i stökiga miljöer samt anpassa ljudbilden efter just ditt öra.

On- och Over-ear

Den klassiska modellen av hörlurar som vi känner till den är det som idag kallas on- eller over-ear. Här täcker hörlurarna hela eller delar av örat och möjliggör för mer avancerade och större högtalarelement. På grund av detta ses de klassiska on- eller over-ear-lurarna ofta av användarna som de med bäst ljud.

En större design ger även plats för större batterier och komponenter för mer avancerade mikrofoner, brusreducering och kontroller som knappar och touch-reglage.

Over-ear passar dig som vill ha

  • en hörlur som täcker delar eller hela örat
  • bästa möjliga ljud
  • längre batteritid
Huawei FreeBuds Studio har stöd för L2HC med upp till 960 kbps och spelar från 4 Hz till 48 kHz. Även FreeBuds studio kommer med intelligent aktiv brusreducering men också 6 stycken mikrofoner för brusreducering vid samtal samt stöd för genomhöring så du slipper ta av dig hörlurarna för att prata med någon.

Vi hoppas att vår guide om de olika hörlurs-kategorierna har hjälpt dig på vägen inför valet av nya hörlurar.

I denna artikel har vi använt exempel på hörlurar från Huawei som storsatsar på bärbart ljud i höst och erbjuder hörlurar inom både in- on- och over-ear-kategorierna. Om du vill veta mer om de produkter som använts i artikeln så hittar du dem här.

Samtliga av hörlurarna ovan fungerar med både Android- och iOS-telefoner direkt ur lådan men för samtliga inställningsmöjligheter kan du använda AI Life-appen som du enkelt hämtar via AppGallery, Appstore eller via QR-koden på kartongen.

Sponsrat – Denna artikel presenteras av Huawei

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid