Sponsrat – Denna artikel presenteras av MSI
Vad är den bästa speldatorn? Alla vill såklart ha maximal prestanda till minimal peng, men storlek, bärbarhet, utseende och andra frågor gör att det kan vara svårt att hitta rätt balans.

Hur länge har du själv ögnat igenom specifikationslistor och tester till exempel, men inte hittat rätt chassi på grund av kostnadsskillnader? MSI har tänkt om kring det där. Vårt mål från och med i år är att du ska ställa dig frågan “vilken spelare är jag?”. Kanske är du en som har ett större dedikerat utrymme och gärna gör ett statement med en aggressiv rigg, flera grafikkort och RGB-belysning, eller kanske du vill ha en gaming-rigg som enkelt får plats i en bokhylla med diskret estetik fast fullblods-hårdvara?

Normalt sett får man betala mer om man har vissa typer av krav på sin dator. Slimmat yttre och modern design, till exempel, brukar i regel innebära mindre prestanda för pengarna. Men med vår nya prispolicy ska en av våra datorer kosta i princip exakt lika mycket oavsett modellserie. Det är bara prestandan på komponenterna som avgör.

Annons

Alltså, en Aegis med en viss uppsättning CPU, grafik och så vidare, ska kosta lika mycket som en Trident, som är en radikalt annorlunda dator på många sätt. Samma pris för samma prestanda. Titta ut den modell som passar dig bäst och bestäm sedan hårdvara efter din budget.

Eftersom du läser det här har du säkert tankar på en ny speldator. Det är dags att tänka kring det på ett nytt sätt. Mindre på själva datorn och mer på dig själv. Vem är du? Vad gillar du för spel? Var och hur vill du spela? Kanske passar någon av MSI:s förbyggda serier just dig?

Tre datorer för tre olika spelare – Infinite, Aegis & Trident

Infinite

Infinite är en maskin för dig som vill ha hög prestanda och en luftig design där du ser komponenterna i arbete; en rigg som är gjord för att få hänga med på LAN. Utrymmet inuti är stort för att vara lätt att arbeta i och uppgradera i framtiden. För att ge maximal kylning med lägsta möjliga ljudnivåer är kylningen en specialdesignad kammar-lösning MSIs Silent Storm Cooling 3. Tre separata kylningszoner för CPU, PSU och VGA gör att varmluft inte blandas i lådan och kylningen optimeras. Infinite X är de överklockningsbara riggarna i serien med “K”-processorer och allt-i-ett-vätskekylning. Dessutom är mjukvaran Command Center utförd för att man ska lätt kunna överklocka och experimentera utan djupare kunskaper inom överklockning. Prestandamässigt går det att få Infinite och Infinite X med specifikationer upp till Core i7-8700 och Core i7-8700K, samt grafikprocessor upp till Geforce GTX 1080Ti.

Annons

Aegis

Aegis är en speldator designad för dig som vill att det ska synas vad du håller på med. Designen är extrem, med skarpa vinklar och en aggressiv spelestetik, chassifönster och led-belysning som visar var dina prioriteringar finns. Den framåtlutade foten rymmer  strömförsörjningen och är en del i Silent Storm Cooling-lösningen. För att spara tid och bök har en uppsättning portar monterats fram på lådan. En inbyggd programvara kallad “one click to vr” sätter datorn i vr-läge. Även med en stor och aggressiv låda är Aegis designad för att vara praktisk och ska få hänga med på LAN eller E-sportstävlingar. Aegis T3i är spel-entusiasternas entusiast-serie och kan köpas utrustad med upp till 2 x Nvidia Geforce GTX 1080Ti och en vätskekyld Intel i7 8700K redo för överklockning och med MSI Gaming Storage får du lagringshastigheter upp till 7200MB/s.

Trident

Inte alla spelare vill ha en brutal maskin som är stor, agressiv med RGB-beslysning. Därför tog MSI fram Trident, en slimmad maskin som påminner om moderna spelkonsoler och är designad för att smälta in i en modernt hem. Trident är tänkt att kunna placeras i vilket rum som helst, inte bara i en spelgrotta eller en källare. Därför är den också, med stationära mått mätt, kompakt, och kan placeras såväl stående som liggande. Nätaggregatet är externt och kylningen av systemet bygger på Silent Storm Cooling-tekniken, där chassit delats in i olika zoner för optimerat luftflöde. Enligt MSI:s prestandafilosofi fås Trident 3 med Core i7-8700-processor och olika grafikval, hela vägen upp till Nvidia Geforce GTX 1070. Det innebär att du kan få en uppgraderbar speldator i ett smidigt format, med ett mer estetiskt flexibelt utseende. För oss skandinaver finns även Trident Arctic – en design speciellt framtagen för oss nordbors något återhållsamma möblering.

Så vad är världens bästa speldator? Världens bästa speldator är den datorn som återspeglar dig och just ditt användande, med en design och prestanda som gör att du vill komma hem och börja spela.

Annons
Just nu får du en Snowball Ice USB-mikrofon från Blue när du köper en utvald burk från MSI. Du hittar mer om erbjudandet här.

Sponsrat – Denna artikel presenteras av MSI
Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid