NZXT H400i - Specifikationer och kylning

I vår mening så hamnar H400i i klassen Mini Tower då det största moderkortet som får plats är i m-ATX storlek. Men tack vare dagens standarder med få 3,5 tums hårddiskar och mer Solidstatediskar (SSD) så ryms det mycket mer i dessa mindre chassin.

Osäker på olika chassistorlekar?
Bra att veta

Det finns flera olika storlekar av chassin och dessa har ett gäng olika samlingsnamn. Tyvärr så används dessa lite olika av alla tillverkare.

De vanligaste samlingsnamnen är:

  • Mini tower: plats för m-ITX och m-ATX
  • Midi tower: Plats för upp till m-ATX och i vissa fall även ATX
  • Mid tower: Plats för upp till ATX
  • Full tower: Plats för ATX och uppåt

Tyvärr så har mid tower försvunnit mer och mer och tillverkare använder midi tower för merparten chassin som rymmer ATX-moderkort.

NZXT - H400i 
Formfaktorm-ATX/ITX
MaterialStål, Härdat glas
Mått - (LxWxH)421 x 210 x 417 mm
Vikt7.6 kg
Lagring3 x 2,5 tum
1 x 3,5 tum
Fläktplatser front (Max)2 x 120 mm eller 2 x 140 mm
Fläktplatser tak (Max)2 x 120 mm eller 2 x 140 mm
Fläktplatser bak (Max)1 x 120 mm
Medföljande fläktar3 x 120 mm Aer F120 chassi Version
Grafikkort - max längdInte listat från tillverkaren
Nätaggregat - max längd285 mm
CPU-kylare - max höjd164 mm
Portar2 x USB 3.0
1 x 3,5 mm Hörlurar
1 x 3,5 mm Mikrofon
1 x USB 3.1 Type-C
Lägsta pris på Prisjakt.se

Komponentmått

H400i klarar relativt stora komponenter trots sin mindre storlek, detta ser vi om vi snabbt kollar igenom specifikationerna. Kollar vi på processorkylare så kan denna vara 164 millimeter (mm) hög, vidare till grafikkort så får det plats kort som är upp till 411 mm långa vilket borde vara tillräckligt för det flesta korten på marknaden. När det gäller Nätaggregat så finns det inget mått specificerat från NZXT, vilket beror på att den nedre delen av chassit är tänkt för just nätaggregatet. Det som kan begränsa valet av nätaggregat är om du vill använda en 3,5 tums hårddisk i botten då denna placeras framför nätagregatet, men vi fick in ett Corsair RM1000x som är 180 mm långt utan problem trots att vi installerat en 3,5 tums hårddisk.

Portar och frontpanel

Frontpanelen på H400i är väldigt nedbantad mot andra chassin på marknaden. Vi hittar portarna längst fram på toppen av chassit och denna består av två stycken USB 3.1 portar, 3,5 mm utgångar för hörlurar och mikrofon samt en startknapp omringad av en vit LED-ring.

Lagring

När vi kollar närmare på lagringsplatser så har NZXT dragit ner på antalet.

H400i har utrymme för: En 3,5 tums hårddisk och tre stycken 2,5 tums enheter, vill man inte använda 3,5 tums platsen så går det även att placera en 2,5 tums enhet här också. 2,5 tums platserna är lite utspridda en sitter på utsidan av nätaggregats skyddet vilket gör att den syns genom sidofönstret, resterande två hittar vi bakom moderkortet. 3,5 tums platsen är placerad i botten på chassit framför nätaggregatet och skruvas fast från undersidan.

Det märks tydligt att NZXT inte tror målgruppen kommer att använda en 3,5 tums plats då denna skruvas fast utan några gummibussningar för att hämma vibrationer som kan uppstå från en mekaniskhårddisk.

 

Kylning

När det kommer till kylning i H400i så finns det utrymme för det mesta. Direkt från fabriken så finns det plats för upp till fem stycken 120 mm fläktar eller fyra stycken 140 mm. I fronten och i toppen får det plats två stycken 120/140 mm och bak får det plats en 120 mm fläkt. Fläktarna i fronten och toppen är försedda med luftfilter.

Inkluderat i chassit så sitter det tre stycken 120 mm fläktar redan monterade, två stycken i fronten och en i bakkant.

Är du en av dem som gillar att använda vattenkylning istället för luft så finns även här en hel del olika valmöjligheter när du kollar på radiatorstorlek. I fronten får det plats upp till en 240 mm (2 x 120 mm) eller 280 mm (2 x 140 mm), med en max tjocklek på 60 mm. Det finns även för en så kallad Push/Pull konfiguration, fläktar på båda sidorna av radiatorn. Vidare i taket så säger NZXT inget om detta, men beroende på ditt moderkort så kan en radiator på 240 mm (2×120 mm)få plats, men tyvärr inget som vi har testat. Till sist så går det även att placera en 120 mm radiator på fläkten i bakkant.

Så trots H400i’s mindre storlek så finns det gott om val för hur du vill kyla ner dina komponenter.

Innehåll

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid