NZXT H400i - Utsida och design

H400i tillhör som vi tidigare nämnt tillverkarens H-serie, där alla chassin är tillverkade i metall och härdat glas. Med detta så skiljer sig H-serien från andra chassin som ofta har en front och andra delar i plast, men där H400i har väldigt få plast detaljer och mycket av det som annars är i plast har byggts i metall.

H400i kommer i flera olika färgkombinationer men där majoriteten av utsidan antingen är svart eller vit och med accentfärger på fläktgallret i fronten och på en täckplåt inuti chassit. Vi har fått in den helsvarta varianten för detta test.

Tittar vi närmare på chassits front så finns det inte så mycket att säga, den är helt mattsvart med en skrovlig yta, ett undantag finns dock längre ner där det står NZXT i en lite blankare svart färg.

Annons

På vänstersidan hittar vi en panel i härdat glas för att visa upp alla komponenter på insidan, denna panel smälter in i chassits design då den ligger i nivå med resterande delar av chassit till skillnad mot andra chassin som Fractal Design Define C där glaset sticker ut lite från chassits andra paneler. Detta gör att kanterna inte syns när den är installerad och gör att den inte känns som ett efterhands val som det lätt annars gör. Panelen skruvas fast med fyra stycken tumskruvar likt andra chassin.

Vidare till högersidan så hittar vi inget speciellt, en sida i svart plåt som även den smälter in i designen på chassit med en lite annorlunda fästanordning där den hakas in i framkant och sedan skruvar fast i bakkant, den skjuts alltså inte på som det traditionellt har gjorts.

I bakkant så möts vi av en standardlayout med nätaggregatet i botten och moderkortet ovanför det.

På toppen av chassit så sitter det ett magnetiskt fläktfilter som täcker fläktplatserna i bakkant och i framkant så hittar vi startknappen och frontpanelens portar.

Annons

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid