NZXT H400i - Insidan

Tittar vi in bakom sidopanelerna så möts vi av en helsvart inredning som först inte känns så öppen. Chassit är indelat i två värmezoner där nederdelen är för nätaggregat och möjligen en 3,5 tums enhet och den övre delen är till för komponenterna. NZXT har skapat en unik design på panelen som ska gömma kablarna för att ge ett rent utseende genom den tonade rutan.

I den nedre delen så hittar vi var nätaggregatet är tänkt att hamna, förslagsvis så placeras detta med fläkten nedåt för att få in friskluft genom filtret i botten. Vill du så får det även plats en 3,5 tums eller 2,5 tums enhet alternativt kanske en pump vid vattenkylning.

Fläkt och ljuskontroller

Till H400i följer det även med en fläkt och belysningskontroller som kan styras genom NZXT’s program CAM om du kopplar in kontrollera till en av moderkortets interna USB portar. Kontrollen är placerad bakom moderkortsplåten på sin egen dedikerade plats. På själva kontrollen finns det portar för tre stycken fläktar och en RGB-port som stödjer fyra stycken HUE+ LED-slingor eller fem stycken Aer RGB-fläktar. Enheten har även en inbyggd modul för att upptäcka hur mycket datorn låter. Hela kontrollen drivs med hjälp av en SATA-strömkabel.

Kabeldragning

Kollar vi vidare på chassits baksidan så kan vi se att NZXT har tänkt på hur du ska lyckas med din kabeldragning. NZXT har nämligen placerat plastkanaler på baksidan av moderkortsplåten som leder kablarna till rätt plats, i dessa kanaler sitter det även kardborreband som går att använda för att hålla kablarna på plats. Skulle detta inte räcka så finns det fler ögglor för att fästa kablar med buntband. NZXT har även lämnat rum bakom moderkortspanelen så tjockare kablar inte ska skapa problem när sidopanelen ska på igen.

Tittar vi på hur kablarna skall dras igenom till komponenterna så hittar vi hål på de platser du mest troligt kommer behöva dem, under moderkortet finns ett långt hål och lika så ovanför. Till höger om moderkortet så hittar vi ett större hål för att dra 24 pins-kontakten och SATA-kablar, detta hål täcks av en bockad bit plåt som ger ett speciellt intryck på insidan. Värt att notera är att inga av dessa hål är gummerade som i många andra chassin men detta tycker inte vi gör något då hålen är välplacerade och täckta av andra detaljer istället.

Lagringsplatser

Fyra stycken är maxantalet lagringsenheter som H400i kan hantera. De flesta av dessa platser är gömda bakom bakom moderkortet förutom en som sitter på utsidan av nätaggregats skyddet och visas snyggt upp genom glassidan.

Varken 2,5-tums platsen bakom moderkortet eller 3,5-tums platserna i chassit är verktygslösa och behöver därför skruvas på plats.

Skulle det vara så att du är en användare som vill ha fler hårddiskar i ditt chassi så är tyvärr inte H400i något för dig.

Vad vore ett chassi idag utan RGB-belysning

Med i tillbehörslådan kommer ett kort som berättar att NZXT från början tänkt installera två stycken LED-slingor i chassit där dem tyckte att det passade. Detta tänket ändrade man på och installerade bara en av de två medföljande RGB-slingorna, den andra kommer i tillbehörslådan tillsammans med en förlängningskabel så du kan placera den där det passar in i just ditt bygge. Båda dessa går att styra genom NZXT’s CAM-mjukvara.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid